28 Ιανουαρίου 2023

Μεσολόγγι: Ενίσχυση απασχόλησης ευάλωτων ομάδων

Νέα προγράμματα μέσω Δ.Υ.Π.Α.
για την ενίσχυση της απασχόλησης,
που θα οδηγήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ενημερώνει τις επιχειρήσεις (ιδιωτικές και Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρίες ΟΤΑ που ασκούντακτική οικονομική δραστηριότητα και επιχειρήσεις ΟΤΑ Α και Β βαθμού) ότι από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει νέα προγράμματα μέσω Δ.Υ.Π.Α. για την ενίσχυση της απασχόλησης, που θα οδηγήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα προγράμματα αφορούν:

  • 3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι, θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων κ.ά.). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 16.800 ευρώ ανά θέση εργασίας.
  • 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια ως προς την ένταξη ήεπανένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες,μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή τωνπαιδιών τους, οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργοιχωρίς υποχρεωτική εκπαίδευση, Ρομά κ.ά.). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτείέως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με υποχρέωσηδιατήρησης της θέσης για 4 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε8.400 ευρώ ανά θέση εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε:

  • α) μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr),
  • β) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού δημοσίου gov.gr , κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet.

Για τις σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: ΕΔΩ

 


AgrinioStories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *