Μεσολόγγι: Άσκηση εθελοντών πολιτικής προστασίας

27,28 & 29 Μαίου 2022 η Ετήσια Άσκηση συνεργασίας
Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας στο Μεσολόγγι

Στις 27,28 & 29 Μαίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η 10η Ετήσια Άσκηση συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Ι.Π. Μεσολογγίου, με τα εξής αντικείμενα :

  • – Ερευνα & Διάσωση σε ερείπια
  • – Ερευνα & Διάσωση αγνοουμένων σε ημιορεινή περιοχή
  • – Τεχνικές χρήσης σχοινιών
  • – Δασοπυρόσβεση – Χρήση Οχημάτων και Πεζοπόρου Τμήματος.
  • – Ερευνα & Διάσωση σε υγρό στοιχείο.

Η άσκηση πραγματοποιείτε με την συνεργασία της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος περίπου 12 Εθελοντικές Οργανώσεις (ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) πού ανήκουν την Ομοσπονδία από διάφορα μέρη της Ελλάδος, 80/120 εθελοντές.

Στα πλαίσια της άσκησης θα γίνει εγκατάσταση του Κέντρου επιχείρησης (Διοίκηση, Γραμματεία, Κέντρο Επικοινωνιών, Ιατρείο) στον αύλειο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου και έδρα της Ε.Ο.Ε.Δ. και η ανάπτυξη καταυλισμού (χώρος συγκέντρωσης εθελοντών και εξοπλισμού) σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

«Ευνόητο είναι ότι από πλευρά μας», σημειώνει η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίο, «ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τόσο προς τις μετακινήσεις μεταξύ των πεδίων της άσκησης, όσο και στα πεδία αυτών. Επίσης σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των διαφόρων σεναρίων που θα λάβουν μέρος κατά την διάρκεια της άσκησης (θα σας αποσταλεί ακριβές πρόγραμμα της διεξαγωγής των σεναρίων)» καταλήγει.

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις
Τσιρόγλου Διονύσης
Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.Δ – Ι.Π. Μεσολογγίου
6942-211886 | email : eoed.mes@gmail.com

 


AgrinioStories