Μεσολόγγι 10-20/7 – Εργαστήρια Messolonghi by Locals

Messolonghi by Locals
και φέτος, το καλοκαίρι
στα Εργαστήρια του Messolonghi by Locals

Φέτος, το καλοκαίρι πέρα από θάλασσα και παιχνίδι, θα είναι και γεμάτο δημιουργία.  Μέσα από τα εργαστήρια του Messolonghi by Locals, θα εξερευνήσουμε δύο σημαντικές μορφές τέχνης και παράλληλα θα μάθουμε για την κλιματική αλλαγή και πως μπορούμε να προσέχουμε το περιβάλλον. Τέλος θα αναπτύξουμε δεξιότητες και θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε βασικά εργαλεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 10.07.23 | Γλυπτική με φυσικό πηλό

Εξερευνούμε την τέχνη της γλυπτικής με φυσικό πηλό και φτιάχνουμε τα δικά μας γλυπτά. Μαθαίνουμε τεχνικές που χρησιμοποιούν οι γλύπτες, φτιάχνοντας ευφάνταστες δημιουργίες, εμπνευσμένοι από το τοπίο και το περιβάλλον του Μεσολογγίου.

Τρίτη 11.07.23 } Ζωγραφική εκ του φυσικού στη Λιμνοθάλασσα 

Παρατηρούμε και ζωγραφίζουμε το τοπίο της λιμνοθάλασσας. Μαθαίνουμε πως να διακρίνουμε χρώματα και σχήματα και πως να τα τοποθετούμε στο χαρτί. Ζωγραφίζοντας στη φύση ανακαλύπτουμε και βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας με πιο δημιουργική ματιά.

Τετάρτη 12.07.23 | Απόχη από ανακυκλωμένα υλικά

Έτοιμοι για θάλασσα! Γνωρίζουμε για την παραδοσιακή αλιεία της περιοχής μας και φτιάχνουμε τις δικές μας απόχες ψαρέματος από παλιά δίχτυα και ανακυκλωμένα υλικά.

Πέμπτη 13.07.23 | Ξύλινες μολυβοθήκες

Αναπτύσσουμε δεξιότητες χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και το μυαλό μας, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε βασικά εργαλεία και τι να προσέχουμε κατά την χρήση τους. Δημιουργούμε ξύλινες μολυβοθήκες και τις διακοσμούμε με διάφορα σχήματα και σχέδια εμπνευσμένα από το τοπίο του Μεσολογγίου

Δευτέρα 17.07.23 | Διακοσμητικά από πηλό και γύψο

Φτιάχνουμε διακοσμητικά και μικρά γλυπτά από πηλό με ντόπια θεματική από φυσικό πηλό και μαθαίνουμε να βγάζουμε γύψινο αντίγραφο με καλούπι.

Τρίτη 18.07.23 | Ομαδική Τοιχογραφία

Κανοντας ζωγραφική σε μεγάλη κλίμακα αναπτύσσουμε δεξιότητες, υπολογίζουμε τον χώρο που καταλαμβάνουμε εμείς και οι ζωγραφιές μας και μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να συνυπάρχουμε με τους γύρω μας. Όλα αυτά ενώ μαθαίνουμε για τον τόπο μας, τα ζώα τα φυτά και το τοπίο της περιοχής μας.

Τετάρτη 19.07.23 | Ψηφιδωτό από ανακυκλωμένα υλικά

Εξερευνούμε την τέχνη του ψηφιδωτού και παράλληλα ανακυκλώνουμε παλιά χαρτόνια και συσκευασίες χρησιμοποιώντας τα ως ψηφίδες

Πέμπτη 20.07.23 | Κατασκευάζουμε παγκάκια στον Τοπικό Κόμβο_LocalHUB

Γινόμαστε ένα μικρό συνεργείο κατασκευών και φτιάχνουμε ένα παγκάκι το οποίο θα τοποθετηθεί στον ΤοπικόΚόμβο_LocalHUB. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τα υλικά και τα εργαλεία μας, αναπτύσσουμε τη συγκέντρωση και τη συνεργατικότητά μας και προσφέρουμε στην κοινωνία και στο δημόσιο χώρο.

Ώρες: 10:00-12:00, 12:00-14:00

  • Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής: 2631302048 και ΕΔΩ

 


AgrinioStories