Λύρος: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Λύρος: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»
Αλαζόνας και παραπλανητικός
πριν ακόμη αναλάβει ο κ. Διαμαντόπουλος

Ποια είναι η αλήθεια για την ΔΕΥΑΜ,
τα φώτα στην πλατεία, τις εκλογικές ενστάσεις και την ορκωμοσία

Με κατάπληξη παρακολουθούμε τον κατήφορο του κ. Σπύρου Διαμαντόπουλου ο οποίος όχι μόνο παραμένει διχαστικός, αλλά δεν μπορεί και να κρύψει την αλαζονεία του ερμηνεύοντας κατά το δοκούν γεγονότα ή παραπληροφορώντας.

Η κατάπληξη είναι μεγάλη διότι ενώ θα έπρεπε να είναι χαρούμενοςκαι να απολαμβάνει την νίκη του μην έχοντας ακόμη να αντιμετωπίσει την δύσκολη καθημερινότητα όσων διοικούν, παρουσιάζεται νευρικός και τοξικός.Άραγεγιατί τόση χολή;

Παρά το ότι, ως δημοτική αρχή που εργασθήκαμεσκληρά, προωθήσαμελύσεις σε προβλήματα που ήταν χρόνια βαλτωμένα, παρότι εξυγιάναμε το Δήμο και αφήνουμε εύρωστα ταμεία και πολλά υπό εκτέλεση έργα, είναι αλήθειαότιόταν έρχεται η ώρα της παραγωγής πολιτικής αντί των πομπωδών αναρτήσεων ιδίως όταν έχεις μοιράσει και «ξεπουλήσει» πολλά από πριν..δεν είναι εύκολο πράγμα. Σε αυτό άραγεοφείλεται η νευρικότητα ή μήπωςγιατί ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα για την ώρα των αποφάσεων που θα κληθεί να πάρει;

Εμείς με την ίδια ειλικρίνεια που πορευθήκαμε τα προηγούμενα χρόνιαείμαστευποχρεωμένοινα αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ενημερώσουμετους δημότες μας, επίσημα και με ονόματα.

  1. Σε ότι αφορά την προσφυγή του συνδυασμού της Δημιουργικής Ανατροπής κατά της εκλογικής διαδικασίας, ως αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθεΔημοκρατία η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί.Ο κ. Διαμαντόπουλος τι φοβάται;

Σε κάθε περίπτωση η δικαστική εκκρεμότητα παραμένει ενεργή μέχρι την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Το ότι λόγω της απεργίας των δικηγόρων δεν έγινε το Δικαστήριο δεν ήταν επιλογή κανενός και αν είναι να ασχοληθεί κανείς με το θέμα της αναβολής είναι για να εξηγήσει γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος έδωσε άδεια στους δύο πληρεξουσίους δικηγόρους του κ. Διαμαντόπουλου και όχι στην πληρεξούσια του κ. Καραπάνου… Οι επιθέσεις του όμως στους προσφεύγοντες συνδυασμούς δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας και μικροπρέπεια.

  1. Βάσει της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ο νέος δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να ορκιστούνκαι αυτό είναι κάτι για το οποίο μεριμνούμε. Εάν ο κ. Διαμαντόπουλος σεβόταν το θεσμό και τις δημοκρατικές διαδικασίες θα έπρεπε να περιμένει την ανακήρυξη και ακολούθως να απευθυνθεί αρμοδίως για να διευθετηθεί το τελετουργικό της ορκωμοσίας.Αντί αυτού θέλησε να κινηθεί εξωθεσμικά και να αποστείλει έγγραφο σε υπηρεσιακό παράγοντα το οποίο μάλισταδεν ήρθε σε γνώση του Δημάρχου, ο οποίος και είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει για την δαπάνη.
    Σεβόμενοι λοιπόν το χρήμα των δημοτών κρίνουμε εντελώς παράλογο και προκλητικό να καλείται ο Δήμος ή αλλιώς οι δημότες μας να πληρώσουν 2.500 ευρώ για να παραθέσει τραπέζι ο νέος Δήμαρχος.

Ο Δήμος όπως είναι αυτονόητο και όπως συμβαίνει και άλλου αναλαμβάνει τις λειτουργικές δαπάνες της τελετής, όχι όμως και της γιορτής!Θα του υπενθυμίσουμε ότι το 2019 όταν ορκίστηκε η δική μας δημοτική αρχή όλες οι δαπάνες της τελετής βάρυναν τότε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Άρα ποιος είναι «λίγος» και ποιος «πολύς» και γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων;

3. Αφήνοντας τα «μικρά» και τα τραπέζια όπου εστιάζει ο κ. Διαμαντόπουλος για να δημιουργεί εντυπώσεις και να παραπλανά τον κόσμο, θα αναφερθούμε στα «μεγάλα», τα κρίσιμα, τασοβαρά.

Η δημοτική μας αρχή μετά το πρόβλημα των σκουπιδιών έβαλε σε ράγες επίλυσης και το τεράστιο ζήτημα της ΔΕΥΑΜ που έρχεται από το πολύ παρελθόν κι αυτό.Μετά την καταγγελία από τη VOLTERA ήρθαμε σε συμφωνία με νέο πάροχο,εξασφαλίσαμε τα χρήματα που θα δώσει η ΔΕΥΑΜ για την παροχή εγγύησης, αλλά η Αποκεντρωμένη του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι ανένδοτη.

Από το υστέρημά της η ΔΕΥΑΜ έχει ήδη καταβάλλει 200.000 ευρώ και ο Δήμος έχει σε διαθεσιμότητα το υπόλοιπο ποσό των600.000 ευρώ για να καλυφθεί η εγγύηση. Για το διαδικαστικό ζήτημα πως ο Δήμος θα δώσει τα λεφτά στη ΔΕΥΑΜβρήκαμε τηλύση δίνοντας επιχορήγηση στο Λιμενικό Ταμείο το οποίο με την σειρά του θα πλήρωνε τις υποχρεώσεις του στην ΔΕΥΑΜ και αυτήμε την σειρά της με τα χρήματα αυτά θα κάλυπτε την εγγύηση.

Ωστόσο η Αποκεντρωμένη εξακολουθεί να ανθίσταται με διάφορες προφάσεις.Για το θέμα έχουμε κάνει άπειρες ενέργειες καθώς η γραφειοκρατία και οι γραφειοκράτες, αν και Μεσολογγίτες κάποιοι,καθυστερούν και κωλυσιεργούν απρόσκοπτα.Κάποιοι προφανώς ήθελαννα κοπεί το ρεύμα παραμονές των εκλογών.Δεν τα κατάφεραν.

Εμείς δουλεύοντας σκληρά δρομολογήσαμε τη λύση και έχουμετα χρήματα.Τώραείναι η σειρά της Πολιτείας να μιλήσει.Εάν συνεχιστούν τα παιχνίδια οι δημότες μας θα μείνουν χωρίς νερό και τα αντλιοστάσια χωρίς ρεύμα!Εμείς καταφέραμε να μην συμβεί αυτό.Τώρα η μπάλα είναι πια σε γήπεδο άλλων.

Και αντί ο κ.Διαμαντόπουλος να ανταποκριθείστην πρόσκληση μου για να τον ενημερώσωσχετικά, ξιφομαχεί ότι δεν θα αναγνωρίσει συμφωνίες και δεσμεύσεις και φωτογραφίζεται σε άλλους παρόχους. Επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές.

  1. Όσο για τα περί πλατείας με τα οποία κάποιοι κάνουν μικροπολιτική, πρέπει οι δημότες μας να γνωρίζουν ότι έχουμε υποβάλλει δύο μηνύσεις καθώς αυθαίρεταο εργολάβος, που για όλο το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιούσε τον δημοτικό φωτισμό παρανόμως, το τελευταίοδιάστημα και με παραβίαση στο δημοτικό χώρο έκοψε δύο φορές την παροχή και βύθισετην πλατεία στο σκοτάδι δείχνοντας έτσι την μέγιστη ασέβεια απέναντι στη πόλη και τους κατοίκους της.

Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί η Δημοτική μας Αρχή τηρεί τα προβλεπόμενα και θέλει να ελέγξει το έργο για το «καλώς έχειν».Η κοινωνία γνωρίζει τι σημαίνει αυτό. Γνωρίζει ότι ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις, ποτέ δεν συνδιαλλαχτήκαμε, ποτέ δεν ζητήσαμε ή πιέσαμε να πιστοποιηθούν πρόχειρα τα έργα. Αυτά τα συνηθίζουν άλλοι…

Η αλήθεια όμως πάντα νικάει.Οι πρόσκαιρες εντυπώσεις δίνουν την θέση τους στα πραγματικά γεγονότα.Προς απάντηση σε όλα τα παραπάνω εμείςθα συνεχίσουμε στο δρόμο της συνεννόησης, της συνεργασίας και της αποφυγής του διχασμού για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Όταν όμως κάποιοι έχουν έμφυτη την αλαζονεία και την έπαρση μέσα τους τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.Προς απογοήτευση των δημοτών και σε βάρος του Δήμου μας.

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories

One thought on “Λύρος: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Comments are closed.