Λαϊκή Συσπ/ση Αγρινίου: «Να το «πάρουμε αλλιώς»

ΛΑΣ: «Τώρα ήρθε η ώρα
να το “πάρουμε αλλιώς”
για τις δικές μας αγωνίες,
για τις δικές μας ανάγκες»»

«Η λογική του “πάμε κι όπου βγει”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου, «δοκιμάστηκε χρόνια τώρα και έχει γνωστά αποτελέσματα που κορωνίδα τους είναι τα Τέμπη. Τώρα ήρθε η ώρα να το “πάρουμε αλλιώς” για τις δικές μας αγωνίες, για τις δικές μας ανάγκες».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου εκφράζει τη θλίψη της για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση και καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται με αφορμή το δυστύχημα.

Την ώρα που μας καλούν να σβήσουμε τα φώτα για να δείξουμε την θλίψη μας, η Λαϊκή Συσπείρωση σας καλεί να απαιτήσουμε να ανάψουν όλα τα φώτα για να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος και όχι να τα ρίξουμε στο ανθρώπινο λάθος.

Η τραγωδία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που συσσωρεύονταν με αποτέλεσμα το έγκλημα να θεωρείται προαναγγελθέν. Δυστυχώς οι κυβερνώντες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) κώφευαν αφού το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα κέρδη των εκμεταλλευτών των μεταφορών και των εργολάβων έργων και όχι η ασφάλεια των μεταφορών και οι ζωές των επιβατών. Τα δάκρυά τους σήμερα εκ των πραγμάτων θεωρούνται κροκοδείλια.

Στη λίστα των νεκρών θα μπορούσε να είναι το παιδί μας, ο γονιός μας, ο αδερφός μας, ο φίλος μας, ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι. Η οργή που νιώθουμε να γίνει ποτάμι αγώνα που δεν θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος. Να μη σιωπήσει κανείς, να γίνουμε η φωνή των νεκρών κατά της υποκρισίας, της ψευτιάς, της διάχυσης ευθυνών.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται για να λάμψει η αλήθεια και όχι να υπάρξει συγκάλυψη, στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να βγούμε νικητές.

Η λογική του “πάμε κι όπου βγει” δοκιμάστηκε χρόνια τώρα και έχει γνωστά αποτελέσματα που κορωνίδα τους είναι τα Τέμπη. Τώρα ήρθε η ώρα να το “πάρουμε αλλιώς” για τις δικές μας αγωνίες, για τις δικές μας ανάγκες.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Τίμος Παπανικολάου – Γιάννης Καρναβιάς»

 


AgrinioStories