.
O Καιροσκόπος αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…
– Μη δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό,
θα μένεις με τον χειρότερο! –
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025
| Ελλάδα |
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές βροχές τις πρωινές ώρες στη Θράκη.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά, αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειανατολικά έως 6 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοανατολικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 10 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει, στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και κατά τόπους στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Αγρίνιο
Αραιή συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη
με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ
και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 βαθμούς η ελάχιστη έως 14 βαθμούς η μέγιστη.
Δυτική Ελλάδα
Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 18-02-2025
Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
Xιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 07 με 08 και τοπικά τους 09 βαθμούς, στα δυτικά και την νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 14 και τοπικά στα νότια τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
