Καύσιμα Δήμου Ξηρομέρου: Ο έλεγχος γεννά ερωτήματα

Αναμφίβολα ο έλεγχος γεννά ερωτήματα
και η εμμονή απαιτεί διαυγείς απαντήσεις.

 

- του αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών
του Δήμου Ξηρομέρου: Γερόλυμου Σωτήρη -

 

Στην γνωστή διασπορά ‘ρύπων’ και ‘δακρύων’ οφείλω να παραδώσω στους Δημότες στοιχεία και μια περιληπτική ανάλυση που περιλαμβάνουν οι μελέτες για την προμήθεια των καυσίμων του Δήμου.

Συγκεκριμένα συγκριτικό πίνακα δύο μελετών αυτών των ετών 2017-2019 καθώς και της αριθ. 13/2024 που προσφάτως συντάχθηκε από το Γραφείο Κίνησης σε συνεργασία με το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου ενσωματώνοντας τις ανάγκες και την πρόβλεψη της επόμενης διετίας, επισημαίνοντας ότι για την υλοποίηση της θα διεξαχθεί  διεθνής – ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Παρατίθενται ενδεικτικά στοιχεία:

 

**ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ **

 

Παρατηρήσεις:

  1. Στον Δήμο δημιουργήθηκε Γραφείο Κίνησης με την παρούσα Δημοτική Αρχή και τοποθετήθηκαν GPS στα οχήματα για έλεγχο των οχημάτων.
  2. Και μόνο οι ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ τιμές σήμερα εκμηδενίζουν την διαφορά των δύο μελετών και θέτουν ερωτήματα για την προηγούμενη διαχείριση.
  3. Πραγματοποιεί πληρέστερη και αποδοτικότερη ΔΗΜΟΣΙΑ αποκομιδή της Ενότητας Αστακού.
  4. Μεταφέρει δεκαπλάσιο όγκο κλαδιών (εργασίες πρασίνου).
  5. Λειτουργεί ετησίως και αδιαλείπτως δύο (2) τρακτέρ.
  6. Προβλέπει
  • καύσιμα και λιπαντικά για ΔΕΚΑ (10) περισσότερα οχήματα, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ μηχανήματα πρασίνου και ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΟ μετακινούμενο προσωπικό.
  • επιπρόσθετα καύσιμα για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Μη θέλοντας να κουράσω τους Δημότες οι οποίοι για ακόμη μια φορά γίνονται μάρτυρες απόκρυψης’ πραγματικών στοιχείων από στελέχη της αντιπολίτευσης και γεγονότων όπως η ‘ξεχασμένη’ επιβάρυνση της αποκομιδής από ιδιώτες δυστυχώς αναίτια καλούμαι πάλι να θέσω το ερώτημα προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (2014-2019).

 Που σπαταλούσαν τα χρήματα των δημοτών;

(16.000€ μηνιαίως με μισές τιμές καυσίμων, χωρίς προσωπικό, χωρίς φορτηγά, με ελάχιστα μηχανήματα πρασίνου, με ιδιώτες στην αποκομιδή απορριμμάτων και τους καθαρισμούς).

Η διαχείριση του Δήμου απαιτεί όραμα, μελέτη, ειλικρίνεια, δουλειά, πίστη και σεβασμό στους Δημότες, τους εργαζόμενους, τους Συμβούλους και σίγουρα χρειάζεται πραγματικούς  ανθρώπους της αγοράς.

Ως Δημοτική Αρχή επιστέφουμε τους ‘ρύπους’ και τα ‘κατάλοιπα’ καυσίμων στους εκφραστές της αντιπολίτευσης οι οποίοι παραμένουν συνεπείς στις αποκρύψεις στοιχείων από τους Δημότες και πρωταγωνιστούν στην φωτογραφία και την αρθογραφία επί παντός επιστητού.