Γυμνάσιο Θέρμου|
Εκδήλωση για την Αιμοδοσία
και τη Δωρεά Μυελού των Οστών|
Σημαντική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης
για την αξία της εθελοντικής προσφοράς ζωής,
με τη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας και της τοπικής κοινωνίας|
Με μια δράση που συνδυάζει την ενημέρωση με την κοινωνική ευαισθησία, το Γυμνάσιο Θέρμου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει εκδήλωση με τίτλο «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σημασία και την προσφορά της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Μυελού των Οστών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαΐου 2025, στις 10:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και έχει στόχο να ενισχύσει τη γνώση και την κατανόηση της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών, ιδιαίτερα στους νέους.
Στο βήμα θα βρεθούν διακεκριμένοι επαγγελματίες από το Κέντρο Υγείας Θέρμου:
- Κώστας Γερασιμίδης, Ιατρός
- Βασιλική Χολέβα, Νοσηλεύτρια
- Κυριακή Τσαραντάνη, Μαία
Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει με την εμπειρία και τη δράση του και ο Κωνσταντίνος Μαμασούλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας.
Η δωρεά μυελού των οστών είναι μια πράξη υψηλού αλτρουισμού που μπορεί να προσφέρει σε ασθενείς με σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, όπως η λευχαιμία, την ελπίδα για ίαση και ζωή. Αν και συχνά περιβάλλεται από φόβους ή άγνοια, η διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και απόλυτα ελεγχόμενη. Με σωστή ενημέρωση, όλο και περισσότεροι πολίτες μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες και να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται άμεσα.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της ευρύτερης περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γυμνάσιο Θέρμου στο 26440 22205 ή μέσω email στο mail@gym-therm.ait.sch.gr.
Σύνοψη Εκδήλωσης
- Διοργάνωση: Γυμνάσιο Θέρμου
- Συνδιοργάνωση: Κέντρο Υγείας Θέρμου, Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας
- Ημερομηνία: Τρίτη 27 Μαΐου 2025
- Τίτλος Εκδήλωσης: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σημασία και την προσφορά της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Μυελού των Οστών
- Χαρακτήρας Εκδήλωσης: Εκπαιδευτικός – Ενημερωτικός – Κοινωνικός
- Χώρος Εκδήλωσης: Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου
- Διεύθυνση: Θέρμο, Αιτωλοακαρνανία
- Διάρκεια: Περίπου 1,5 – 2 ώρες
- Ώρα Έναρξης: 10:00 το πρωί
- Είσοδος: Ελεύθερη