Η Γιορτή Ελιάς στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Θεσμός η Γιορτή Ελιάς στο Δήμο Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος: «H ελιά εκτός από ευλογία
αποτελεί πλούτο και δύναμη για τον τόπο μας
Την τιμούμε όπως τιμούμε και στηρίζουμε
και τον παραγωγικό κόσμο του Δήμου μας»

Η 5η «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού βάζοντας το πήχη πιο ψηλά, αξιοποιώντας παραγωγικούς ανθρώπους του τόπου μας  πρόσφερε μοναδικές στιγμές το βράδυ της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην διεξαγωγή της, με ειδική αναφορά στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Μασαούτη, αλλά και την εθελοντική ομάδα στην οποία σταθερά στηρίζεται η γιορτή και έκανε σαφές ότι ως δημοτική αρχή στέκεται και θα στέκεται κοντά στο μόχθο και τον κόπο των ελαιοπαραγωγών και γενικά του παραγωγικού κόσμου με σαφή αναφορά στα  έργα  αγροτικής οδοποιίας  που αφορούν πάνω από  50 χιλιόμετρα σε όλο το Δήμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν  παρέλειψε, ο Κώστας Λύρος να ευχαριστήσει και το πλήθος επισκεπτών που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία του χωριού  κεράστηκαν με εντυπωσιακές ποικιλίες  εδεσμάτων  ελιών  και ελιομεζέδων   στα πλαίσια της όμορφης γιορτής  που έχει πλέον αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα.

Η όμορφη βραδιά κύλησε με ευχές για υγεία και καλή σοδιά, με χαμογέλα, τραγούδια, χορούς, από τους συλλόγους,  Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό», Σύλλογος γυναικών Σταμνάς   «Αγία Αγάθη» και Πολιτιστικό Εργαστήρι Ι. Π Μεσολογγίου καθώς επίσης και πάγκους γεμάτους με εδέσματα ελιάς προβάλλοντας τις διατροφικές αξίες της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Γιορτή Ελιάς παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, υποψήφιοι Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Η όμορφη γιορτή  ολοκληρώθηκε με την ευχή  να είναι όλοι παρόντες και του χρόνου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories