Γιώργος Τρομάρας: Ο τελευταίος μασίστας

Το εγκεφαλικό που υπέστη ο τελευταίος μασίστας
ήταν ίσως η πιο σκληρή μάχη που έδωσε ποτέ.

Ο Γιώργος Τρομάρας είναι ο ορισμός του Έλληνα παλαιστή, του ανθρώπου που ξεπερνούσε όλες τις δυσκολίες απίστευτων άθλων δύναμης και κουράγιου. Ένας άνθρωπος που γύρισε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο οπλισμένος μόνο με τη δύναμη του. Ήταν ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει και το έκανε καλά. Ποιος είναι ο Γιώργος Τρομάρας; Αυτό θα το μάθουμε παρακάτω.

Ο άθλος με το τρένο

Όποιος μεγάλωσε τη δεκαετία του ογδόντα σίγουρα θα ξέρει τι εστί Τρομάρας. Ποιος δεν θυμάται τον άθλο με τα τέσσερα βαγόνια του τρένου; Πραγματικά αξέχαστο. Με μια σωματική δύναμη που φαντάζει εξωπραγματική θα σύρει αργά αλλά σταθερά τα τέσσερα βαγόνια μέσα σε αποθέωση και το βίντεο θα κάνει το γύρο του κόσμου. Ναι, ο Τρομάρας στην τηλεόραση για πρώτη φορά και το Πανελλήνιο παγώνει. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποπνέει την φιλοσοφία αυτού του αγαθού παλαιστή που συνοψιζόταν σε μια δική του φράση για την διαδρομή που επέλεξε: «Αυτή η στάνη που διάλεξα, αυτό το γάλα έβγαζε». Η δύναμη και το κουράγιο ήταν ο δρόμος που διάλεξε στη ζωή του ο Γιώργος Τρομάρας.

 

Το 1980 στην εκπομπή «Απίστευτα και όμως αληθινά» τράβηξε 4 βαγόνια τραίνου

 

Η ζωή του ήταν βουτηγμένη στην δύναμη

Ο μύθος που άφησε πίσω του ο Τρομάρας είναι μεγάλος. Στη μνήμη του Ελληνικού λαού της επαρχίας έχει μείνει χαραγμένη η μυώδης του μορφή και όλα εκείνα τα κατορθώματα του υπεράνθρωπου που κατάφερε. Εγώ θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει πως περίμεναν πως και πως τον Τρομάρα να έρθει στη μικρή πόλη που μεγάλωσε για να τον δουν να δίνει παράσταση σαν μασίστας. Έναν μύθο που ξεκίνησε το 1947 στη μέση του εμφυλίου πολέμου, όταν ο Γιώργος βγήκε κλωτσώντας από την κοιλιά της μητέρας του Ελένης και λίγα λεπτά αργότερα κοίταγε τον πατέρα του Λάμπρο που τον κράταγε στην αγκαλιά του. Αυτό το παιδί είχε κάτι το ξεχωριστό στο βλέμμα του. Θα γινόταν ο πιο γνωστός παλαιστής της Ελλάδας.

 

 

Αγία Σοφία, ένα μικρό χωριό έξω από το Θέρμο

 

Μεγαλώνοντας στην Αγία Σοφία, ένα μικρό χωριό έξω από το Θέρμο ο πιτσιρικάς κατάλαβε γρήγορα, από το Δημοτικό ακόμη ότι δεν τα πήγαινε καλά με τα γράμματα. Αυτό που έψαχνε θα το έβρισκε με τα χρόνια. Ο Γιώργος Τρομάρας θα γινόταν παλαιστής, ηθοποιός δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην ελευθέρα πάλη και Ευρώπης στην επαγγελματική πάλη, ενώ παράλληλα ήταν και μασίστας. Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές ταινίες. Η φλόγα αυτού του ανθρώπου ήταν πολύ δυνατή.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, η αγάπη του όμως για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα. Τον έβγαλε από τον βούρκο της ασημαντότητας.

Ποια είναι τα κατορθώματα του;

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυική δύναμη. Ήταν το μοναδικό πράγμα που ήξερε να κάνει καλά. Eκτός από παλαιστής έχει καταφέρει λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.

  • Το 1980 στην εκπομπή «Απίστευτα και όμως αληθινά» τράβηξε 4 βαγόνια τραίνου, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμιο εντυπωσιασμό.
  • Το 1990 στη Αραβία τράβηξε με τα δόντια νταλίκα 35 τόνων με σκοπό να διαφημίσει έναν παλαιστικό αγώνα που συμμετείχε την επόμενη μέρα εναντίον ενός αντιπάλου που ξεπερνούσε τα 2,40μ.
  • Το 2000 στον Πύργο Ηλείας τράβηξε με τα δόντια 2 βαγόνια τραίνου συνολικού βάρους 28 τόνων. Εκείνον τον καιρό προετοιμαζόταν να τραβήξει 5 βαγόνια και να γραφτεί στο βιβλίο Guinness, πράγμα που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει λόγω τραυματισμού στη κλείδα κατά τη διάρκεια προγράμματος μυϊκής δύναμης που παρουσίασε σε σχολείο.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν κανονικός σούπερμαν. Μπορούσε να κάνει τα πάντα. Η δύναμη του ήταν απεριόριστη.

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν στην ουσία ο γνήσιος συνεχιστής των λαϊκών ηρώων Κουταλιανού και Σαμψώνα, ήταν ο τελευταίος λαϊκός ήρωας. Έχει παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυικής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη του εξωτερικού. Έχει παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, πάντα με περισσό το ηθικό δίδαγμα.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών από ξαφνικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

 


AgrinioStories