ΕΣΜεσ – Όχι στο αιολικό πάρκο στον Αράκυνθο

Πλήρη αντίθεση
του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου
για την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου
στη θέση «Σγουρόβερκο» στον Αράκυνθο

Την «έντονη διαμαρτυρία της και την πλήρη αντίθεσή της με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου και την τοποθέτηση έξι (6) ανεμογεννητριών στη θέση «Σγουρόβερκο» του όρου Αράκυνθος, σε απόσταση ελάχιστων, μόλις, χιλιομέτρων από την πόλη του Μεσολογγίου». κοινοποίησε με επιστολή της η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως ακολούθως:

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 07/02/2023

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Κώστα Σκρέκα

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Σκρέκα,

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου καταθέτει την έντονη διαμαρτυρία της και την πλήρη αντίθεσή της με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου και την τοποθέτηση έξι (6) ανεμογεννητριών στη θέση «Σγουρόβερκο» του όρου Αράκυνθος, σε απόσταση ελάχιστων, μόλις, χιλιομέτρων από την πόλη του Μεσολογγίου.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, θεωρούμε τη συγκεκριμένη τοποθεσία παντελώς ακατάλληλη για την υλοποίηση ενός ενεργειακού έργου με μηδαμινό αναπτυξιακό όφελος για την πόλη μας.

Οι λόγοι είναι απλοί και ξεκάθαροι: αφενός πρόκειται για μια περιοχή εντός Ειδικής Ζώνης Προστασίας του δικτύου Natura 2000, με απείρου κάλλους δασώδεις εκτάσεις και δεκάδες προστατευόμενα είδη πτηνών, αφετέρου η εγκατάσταση ανεμογεννητριών εκεί θα έβαζε ταφόπλακα στο μακροπρόθεσμο όραμα της ήπιας οικοτουριστικής εκμετάλλευσης του Αράκυνθου από την πόλη του Μεσολογγίου.

Επιπρόσθετα δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την τεράστια ιστορική και συναισθηματική αξία που έχει για τους Μεσολογγίτες η περιοχή του Αράκυνθου γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Συμεών, καθώς σε αυτά τα δύσβατα μονοπάτια ήταν που οι Έλληνες πολεμιστές έδωσαν μάχη με τις Τουρκο-αιγυπτιακές δυνάμεις κατά την πολύχρονη πολιορκία τής πόλης και αμέσως μετά την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε το Υπουργείο και εσάς προσωπικά να μεριμνήσετε για την άμεση ματαίωση των σχεδίων περί εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 


AgrinioStories