Ερώτηση Ζαμπάρα για ΑμεΑ Αμφιλοχίας

Ερώτηση στην Βουλή
από τον Μίλτο Ζαμπάρα για τις συνθήκες
στην κατασκήνωση παιδιών ΑμεΑ στην Αμφιλοχία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 10  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  με αφορμή τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στην κατασκήνωση παιδιών με αναπηρία στην Αμφιλοχία.

Η κατασκήνωση που λειτουργεί εδώ και χρόνια την καλοκαιρινή σεζόν φέτος φιλοξενούσε 15 μόλις παιδιά και είναι η μοναδική κατασκήνωση για ΑμεΑ σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Οι συνθήκες διαβίωση που αποκαλύφθηκαν μετά τις καταγγελίες των συνοδών των παιδιών είναι τουλάχιστον ντροπιαστικές.

Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους:  «Οι συνθήκες που διέμεναν τα παιδιά ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτες αφού έμεναν εν μέσω καύσωνα σε σκηνές μέσα στον ήλιο, τα κρεβάτια ήταν σκουριασμένα και με βρώμικα στρώματα, δεν είχε γίνει καμία συντήρηση με αποτέλεσμα να βουλώνουν συνεχώς οι τουαλέτες και δεν υπήρχαν ούτε καν οι στοιχειώδεις συνθήκες προσβασιμότητας».

Στην συνέχεια οι Βουλευτές αναφέρουν «Πιθανόν κάποιοι ακόμα να θεωρούν ότι τα παιδιά με αναπηρία είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και πως μπορούν απλά να τα αφήσουν στο έλεος της μοίρας τους, αλλά οι εικόνες αυτές που ήρθαν στην δημοσιότητα είναι ντροπή για ένα κράτος που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκό».

Το να έχει υπάρξει μια μέριμνα για μια αξιοπρεπή διαμονή σε 15 μόλις παιδιά είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να είχαν φροντίσει οι αρμόδιοι φορείς(Υπουργείο και Δήμος Αμφιλοχίας).

Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά η διαμονή τους στη κατασκήνωση είναι η μοναδική τους ευκαιρία για διακοπές και το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν ατυχήματα ή αρρώστιες οφείλεται αποκλειστικά στις προσπάθειες των εργαζομένων στο πρόγραμμα αυτό να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν μέσα σε αυτές τις συνθήκες»

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , εάν θα προχωρήσει στον έλεγχο των καταγγελιών που έχουν γίνει από τους συνοδούς των παιδιών και στην συνέχεια στις κατάλληλες εργασίες ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν οι κατασκηνώσεις με αξιοπρεπή τρόπο και επίσης για ποιο λόγο ενώ υπήρχαν εδώ και χρόνια παρατηρήσεις από τους συνοδούς και τους συμμετέχοντες δεν υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος στις εγκαταστάσεις.

Την   ερώτηση   υπογράφουν   οι   βουλευτές   του   ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ζαμπάρας Μίλτος, Ακρίτα Έλενα, Αυλωνίτης Αλέξανδρος, Γιαννούλης Χρήστος, Κοντοτόλη Μαρίνα, Μάλαμα Κυριακή, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Κατερίνα, Σαρακιώτης Ιωάννης, Τζάκρη Θεοδώρα, Τζούφη Μερόπη

 


AgrinioStories