Εργαστήριο Κίνησης – «Τι είναι και τι φαίνεται»

«Τι είναι και τι φαίνεται;
Το Σώμα ως αρχείο – Εργαστήριο Κίνησης»

 

Με βιωματικό, συμμετοχικό τρόπο και με οδηγό την έννοια του ρυθμού
οι συμμετέχοντες θα συν-κινηθούν με αφορμή μια σειρά από ερωτήματα

 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

 

Ένα μοναδικό εργαστήριο σωματικού θεάτρου με τίτλο «Τι είναι και τι φαίνεται; – το Σώμα ως αρχείο – Εργαστήριο Κίνησης» και εμψυχώτρια τη Μαργαρίτα Τρίκκα, performer, χορογράφο, διοργανώνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, το Γραφείο Πάτρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση!

Η διοργάνωση του βιωματικού εργαστηρίου έρχεται σε συνέχεια των δράσεων με θεματική τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο, που αποτελεί και την κεντρική θεματική των φετινών δράσεων του ΠΔΘΕ. Πιο συγκεκριμένα, θα εξερευνήσουμε μέσω των τεχνών (θέατρο, χορός) τη σχέση μας με το σώμα μας, ένα σώμα φορτωμένο με έρωτα, με θυσία, με καταστολή, με απελευθέρωση και με τόσες πολλές ταυτότητες και αναφορές, όσες όλοι οι Άλλοι που τις προβάλλουν-εγγράφουν- πάνω του.

Με βιωματικό, συμμετοχικό τρόπο και με οδηγό μας την έννοια του ρυθμού θα συν-κινηθούμε με αφορμή ερωτήματα όπως: Πώς τοποθετείται το σώμα στον δημόσιο χώρο; Τι ανεχόμαστε και τι δεν ανεχόμαστε σε δημόσια θέα; Ποια είναι η σχέση σώματος και πολιτικής, σώματος και φύλου; Πώς απεικονίζεται και πώς συζητιέται το σώμα «των δικών μας» και «των άλλων»; Πώς μετασχηματίζεται η ατομική εμπειρία σε συλλογική καλλιτεχνική σύνθεση;

ΏΡΕΣ: 09.30-14.30 (με ενδιάμεσο διάλειμμα)
ΧΩΡΟΣ: Ροές, Χορός –Δράσεις Πολιτισμού, Τριών Ναυάρχων και Ρήγα Φεραίου 178-180, Πάτρα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ: 5 ώρες. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Αναλυτική περιγραφή και αιτήσεις συμμετοχής εδώ :
http://theatroedu.gr/%CE…/me-ta-kleidia-sfihta-sto-heri-1
Πληροφορίες : 6972267716 και Κεντρική γραμματεία ΠΔΘΕ 210 6541600, info@theatroedu.gr

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Τέχνες