Επιμελητήριο – Η συμμετοχή στη FoodExpo 2024

Με μεγάλη επιτυχία
η συμμετοχή των Αιτωλ/κών επιχειρήσεων
στη Διεθνή Έκθεση FoodExpo 2024
Σπουδαίες συμφωνίες και με νέες συνεργασίες

Πόλος έλξης το άρτιο
και καλαίσθητο περίπτερο
του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Εξαιρετική και δυναμική η παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας,για έβδομηχρονιά, στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας.

Η “FOOD EXPO 2024” που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 11 Μάρτιου 2024, αποτελείτον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων για ανάπτυξη συνεργασιών στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως ανταποκρίνεται στην αυξανομένη ανάγκη για εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Χίλιοι αγοραστές από 80 χώρες, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο HostedBuyerprogram, πραγματοποίησαν περισσότερα από18.000 προγραμματισμένα επιχειρηματικά ραντεβού(b2b meetings) με τους εκθέτες, ανοίγοντας νέους εξαγωγικούς δρόμους,καταγράφοντας εντυπωσιακές σε ποσότητα αλλά και ποιότητα εμπορικές συμφωνίες, αφήνοντας ικανοποιημένες στο σύνολό τους τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. 50.000 επισκέπτες, 30.000 επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης, των Ξενοδοχείων και του Τουριστικού κλάδου εν γένει, επισκέφτηκαν την έκθεση και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα 1.300 και πλέον ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να επικαιροποιήσουν συνεργασίες, να αναπτύξουν νέες επικερδείς συνεργασίες  και φυσικά να συζητήσουν για το μέλλον και τις νέες τάσεις του αγροδιατροφικου κλάδου.

 

 

 

 

 

 

Τα στελέχη του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας υποστήριξαν την διοργάνωση και τη συμμετοχή 11 επιχειρήσεων μελών του, που κάλυψαν 95τ.μ. σε ένα περίπτερο που καταλάμβανε 260.5 τ.μ., στο σύνολό του, αξιοποιώντας την επιδότηση της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την δυναμική τους παρουσία, την βελτίωση τουεξαγωγικού προφίλ τους και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων.

Πόλος έλξης αποτέλεσε για άλλη μια φορά το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας και τα διεθνώς πολυβραβευμένα προϊόντα αριστείας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου για χιλιάδεςεπισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν από την καινοτομία στην παραγωγή και στη συσκευασία των προϊόντων μας καθώς και την γαστρονομική γευστική ποιότητα των αγαθών της Αιτωλοακαρνανικής Γης.

Κατά τη διάρκεια της FOOD EXPO 2024 διοργανώθηκε και δράση γαστρονομικής παρουσίασης και προβολής συνταγών τοπικών προϊόντων  με τίτλο «Mediterranean MezeProject», κατά την  οποία ο υπεύθυνος εκθέσεων  Γεώργιος Ρόμπολας παρουσίασε τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα των επιχειρήσεων από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψανχρησιμοποιώντας ταπροϊόντα δημιουργώντας εκλεκτούς γαστρονομικούς μεζέδες, πλημμυρίζοντας το MediterraneanFoodStage της Food Expo με αρώματα, γεύσεις και εικόνες της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης την δεύτερη ημέρα διοργανώθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας εκδήλωση συζήτησης με θέμα “Προγράμματα και δράσεις τόνωσης της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού κλάδου : Η περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας” και ομιλητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ΛευτέρηΑυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια,  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας ΠλάτωναΜαρλαφέκα, και τον  Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας ΚωνσταντίνοΝικολούτσο.

Ο Προέδρος Παναγιώτης Τσιχριτζής παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αναδεικνύοντας τα τρίαμεγάλαπρογράμματα που υλοποιήθηκαν την τελευταίατριετίαγια την υποστήριξη του κλάδου της Αγροδιατροφής, μέσω ενεργειών :

  • Κατάρτισης και Πιστοποίησης Εργαζομένων του Τομέα Αγροδιατροφής και Βιομηχανίας Τροφίμων,
  • Δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού Εξαγωγικού Σήματος προβολής των αλιευμάτων αριστείας της Αιτωλοακαρνανίας και της προώθησής τους, συμμετέχοντας σε 5 διεθνείς εμβληματικές εκθέσεις, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τις εξαγωγικές προοπτικές του κλάδου.
  • Δημιουργίας ψηφιακών καινοτόμων υπηρεσιών διαμόρφωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών οι οποίες θα διασυνδέουν τον επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής, την επιχειρηματικότητα των τοπικών προϊόντων, τη γαστρονομία και την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής.

Αναφέρθηκε επίσης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για το έτος 2023, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο εκθεσιακό πρόγραμμα εξωστρέφειας που έχει υλοποιηθεί από Ελληνικό Επιμελητήριο,με την παρουσία σε 11 Διεθνείς Εκθέσεις, σε 4 Διεθνείς Δράσεις επιχειρηματικών συναντήσεων και σε5 Τοπικές Δράσεις υποστήριξης του αγροδιατροφικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας οι παρακάτω έντεκα επιχειρήσεις:

Κουτέρης Β. Πέτρος – CORONACOOKIES, Νταβέλη Ιωάννα-ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ, Μυργιάννης Χρήστος – CAKESECRETCOMPANY, ΤΑΥΡΟΣ  ΙΚΕ, XIROS Αλάτι Μεσολογγίου Μ.ΙΚΕ,  Ντούλια Ευφροσύνη-Το Παστελάκι Αγρίνιου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαία Ωλένεια, Κουβέλη Αρετή του Αλεξάνδρου-ETOLEAOLIVEOIL, Αγροτικός  Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Αιτωλοακαρνανίας AETOLEAOLIVES, Αφοί Στέφου &ΣΙΑ Ε.Ε. Παραδοσιακό Αυγοτάραχο  και ΚΤΗΜΑ ΚΑΚΚΑΒΟΣ ΙΚΕ.

Με χορηγία προϊόντων για τις δράσεις φιλοξενίας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο περίπτερο,πλέον των ανωτέρω συμμετείχανοι : ΝΙΑΜΑ Gluten Free, Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος, Οινοποιείο Αφοί Γρίβα -GrivasWines,Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα  – «Το Πέτρινο Χωριό», ΟΥΖΟ ΤΡΙΚΕΝΕ, ΗΛΙΔΑ Α.Ε., Τσικριτέας Αθανάσιος -KOKA ΗΟΝΕΥ, ΦΛΩΡΟΣ Φυσικό αλάτι Μεσολογγίου.

Παράλληλα ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκε και όλες τις παρακάτω αναφερόμενες  επιχειρήσεις από την Αιτωλοακαρνανία που συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο: ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΒΕΕ,  ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΓΗ, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΙΑΡΗΣ ΑΒΕΕ, ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.,  ΤΡΟΦΙΚΟ Α.Ε.,  ΗΛΙΔΑ Α.Ε. , AGRINO, STYLIARASHONEY – ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΣΤΕΦΟΣ.

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αιτωλ/νία