Εορτάστηκε στο Μεσολόγγι η Ημέρα της Εθν. Αντίστασης

Εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής,
26 Νοεμβρίου 2023 στο Μεσολόγγι
η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Παρουσία του Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρουτελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος όπου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο Διοικητής του 2/39 Σ.Ε. «ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ», Συνταγματάρχης (ΠΖ) Παντ.Μπερτσιάς, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Δαουτίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείαςκ.α

Μετά την Δοξολογίαακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο).

Στο μήνυμά του για την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος ανέφερε «Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των Δυνάμεων του Άξονα (1941-1944), αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορική μας πορεία.

Με αυτοθυσία, φιλοπατρία και πίστη προς ανώτερα ιδανικά, οι Έλληνες δεν υπέκυψαν ούτε μία μέρα, ακόμη και όταν οι δυνάμεις κατοχής εισέβαλλαν στη χώρα, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ελευθερίας, συνέχισαν να μάχονται σε στεριά και θάλασσα για την απελευθέρωση.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε προς τιμή της ένδοξης γενιάς ηρώων του έθνους μας, είναι να διαφυλάξουμε ζωντανή τη Μνήμη, τη θυσία και τα κατορθώματα τους, τιμώντας τους κάθε χρόνο για τους αγώνες και τη προσφορά τους.!»

 

 

 

 

 


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις
που αφορούν στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
κάνοντας clik πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί

AgrinioStories