«Εν Αγρινίω…» Εγκαινιάστηκε η έκθεση στη ΔΠΑ

Μέχρι τις 31 Αυγούστου
θα διαρκέσει η έκθεση “Εν Αγρινίω…”
στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Εγκανιάστηκε η έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα των:  Θεόφιλου Κατσιπάνου, Δημήτρη Κουτσιαύτη, Μαρίνας Κουτσοσπύρου, Δημήτρη Κρέτση, Βασίλη Παπασάικα, Δημήτρη Παπατρέχα και Νάντιας Σκορδοπούλου.

 

 

O καλλιτεχνικός Διευθυντής  Χρήστος Γαρουφαλής  ευχαρίστησε τους δημιουργούς για την αποδοχή της πρόσκλησης: “ Συνεχίζοντας τις εκθεσιακές δραστηριότητες για τα 10 χρόνια λειτουργίας μας, εγκαινιάζουμε  την έκθεση “Εν Αγρινίω…”. Πρόκειται για μια συνάντηση επτά Αγρινιωτών δημιουργών οι οποίοι, παρά τη διαφορετική τους γραφή, συνθέτουν έναν εικαστικό διάλογο που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οφείλω να διευκρινίσω πως, το πρώτο και βασικό κριτήριο επιλογής τους ήταν η αξία του έργου τους και η επιτυχημένη διαδρομή του καθενός. Και κατόπιν η εντοπιότητα στην οποία οφείλεται και ο τίτλος της έκθεσης. Υπενθυμίζω ακόμη ότι έργα και των επτά κοσμούν τη μόνιμη συλλογή της ΔΠΑ. Στην αρχή της ενότητας των έργων του καθενός θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν κάποια κείμενα. Ζήτησα από τους καλλιτέχνες να περιγράψουν συνοπτικά το νόημα των έργων τους, με σκοπό όχι να καθοδηγήσουν την ματιά του επισκέπτη αλλά να τον διευκολύνουν στην κατανόηση και την επικοινωνία των έργων”.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ξεχωριστή τιμή καλωσορίζουμε στην ΔΠΑ  επτά  σημαντικούς Αγρινιώτες δημιουργούς. Το  κτίριο της Πινακοθήκης  φιλοξενεί και  παρουσιάζει έργα  άξιων εκπροσώπων του πολιτισμού του Αγρινίου. Ο καθένας ξεχωριστά έχει καταγράψει  μια φωτεινή πορεία στην τέχνη. Αυτό το φωςακτινοβολεί και εκπέμπει στην καρδιά της πόλης. Σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας τις δημιουργίες σας, την ανησυχία σας, την τέχνη σας. Η ΔΠΑ, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, παραμένει  πιστή στο  όραμα του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Χρήστου Γαρουφαλή και συμβάλλει στην ανάδειξη  του  πολιτιστικού  αποθέματος  του τόπου μας».

  • Διάρκεια έκθεσης έως 31 Αυγούστου.
  • Ώρες επισκέψεων: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-21:00, Κυριακή 11:00-14:00, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

Είσοδος ελεύθερη.

  • Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία για την ημερομηνία και την ώρα επίσκεψης.

Πληροφορίες:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δ. Βότση 2, Αγρίνιο,
τηλ.: 26413 60419, e-mail: pinakothiki@agrinio.grwww.dipinag.gr

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories