Εμπορικός Σύλ. Αγρινίου: «Θύτες και Θύματα»

«Θύτες είναι οι πολιτικοί των κυβερνήσεων
που αδιαφορούν για την ασφάλεια και τις ζωές μας»

«Δεν υπάρχουν δυστυχήματα, παρά μόνο εγκλήματα, δολοφόνοι με ονοματεπώνυμα και μια αγέλη που ακολουθεί τυφλά και αθωώνει…» αναφέρει σε ανακοίνωση-τοποθέτησή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, για όσα «εγκληματικά» συνέβησαν στο σιδηρόδρομο της χώρας και καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν το παρών την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 12:00 στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Και συνεχίζει:

«Το ΔΣ του ΕΣΑ διαχωρίζει τη θέση του από αυτή την αγέλη. Χαιρετίζει όλες τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας πανελλαδικά που καταδίκασαν το έγκλημα στα Τέμπη. Τραγικός απολογισμός: 57 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Θύτης: Μόνο ένας; Ο σταθμάρχης;

Ε όχι!

Θύτες είναι οι πολιτικοί των κυβερνήσεων που αδιαφορούν για την ασφάλεια και τις ζωές μας. Που ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα γεμίσουν τις δικές τους ή των συγγενών τους τσέπες.

Γι΄αυτό και φαλίρισαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γι΄αυτό την ιδιωτικοποίησαν.

Γι΄αυτό εγκληματικά αμέλησαν για τη στοιχειωδώς ασφαλή κίνηση των τρένων, μην αξιοποιώντας κονδύλια και τεχνολογία που είχαν διαθέσιμα.

Θύτες είναι οι διοικήσεις και οι μεγαλομέτοχοι της HELLENICTRAIN που ενδιαφερόμενοι μόνο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, αδιαφορούσαν για τις κραυγές, τις καταγγελίες και τις απεργίες των εργαζομένων τους.

Θύματα: απλοί συνάνθρωποί μας που ατύχησαν να ανέβουν στο τρένο του θανάτου.

Δεν είναι “ανθρώπινα λάθη” είναι “απάνθρωπη πολιτική”.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 12:00 στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στην πλατεία Δημοκρατίας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.»

 


AgrinioStories