Εμπ. Σύλ. Αγρινίου – Βαθύ το σκοτάδι, ακριβό το φως

Πράσινα, Πορτοκαλί, Κίτρινα, Μπλε
λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου
χωρίς να αναφέρεται στα καραβάκια του Αιγαίου της Μοσχολιού

 

Ενημερωτικό Δελτίο
του Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Και όμως δεν αναφερόμαστε σε καραβάκια του Αιγαίου όπως εκείνα που πρωτοτραγούδησε η Βίκυ Μοσχολιού περισσότερο από μισό αιώνα πίσω.

Αναφερόμαστε στην παλέτα των χρωμάτων που έχουν επιλέξει οι έμποροι ενέργειας, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στους καταναλωτές για την τιμή της κιλοβατώρας.

Χρωματικά τιμολόγια που εργαλειοποιούνται ήδη από το καρτέλ της ενέργειας για να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή και να του πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης κάθε φορά που θα δυσανασχετεί με το ύψος του λογαριασμού που καλείται να πληρώσει.

– Ε μα δεν έκανες έρευνα πριν επιλέξεις χρώμα; Θα ακουστεί να λέει ο υπάλληλος της μιας εταιρείας.

– Ε μα έπρεπε να διαλέξεις άλλο χρώμα αυτό το μήνα, θα ακουστεί να λέει ο δεύτερος.

– Μα καλά δεν είσαι εξοικειωμένος με συναρτήσεις και μαθηματικά; Θα πει ένας τρίτος. Χαρτί, στυλό, διαύγεια και 10, 20, 30 ελεύθερες ώρες το πολύ χρειάζεσαι το μήνα και θα κάνεις τη σωστή επιλογή.

Όχι για να πληρώσει φθηνά. Απλά να γλιτώσει τη συγκοπή με το άνοιγμα του λογαριασμού

Ας παραλείψουμε προς το παρόν το χρωματολόγιο που καλούμαστε μηνιαίως να επιλέξουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανάλυση για το πως φθάσαμε εδώ.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίησή της άνοιξε την κερκόπορτα της αισχροκέρδειας στο ρεύμα.

Η είσοδος στο εμπόριο ενέργειας ντόπιων και ξένων παιχτών, με πρόσχημα την επιδίωξη της βέλτιστης και πιο συμφέρουσας επιλογής προς όφελος των καταναλωτών, έφερε τα ακριβώς αντίθετα (αναμενόμενα όμως) αποτελέσματα, με τις τιμές και τα υπερκέρδη των εμπόρων να τραβούν την ανηφόρα.

Ο έλεγχος των τιμών από μια πολύ μικρή ομάδα επιχειρηματιών και ο πληθωρισμός της απληστίας τους, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής που αντί να παρεμβαίνει δραστικά προστατεύοντας τους πολλούς επιλέγει να τρέφει αυτή την απληστία, έχουν δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα που καταβροχθίζει τα λαϊκά εισοδήματα.

Μια μαύρη τρύπα που δε χόρτασε από την καταλήστευση του κρατικού κουμπαρά. Τότε που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και περιορισμούς στις αναπροσαρμογές, στήριζε με τα εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογούμενων την αισχροκέρδεια του καρτέλ.

Μια μαύρη τρύπα που με τις επιπτώσεις της σκιάζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και κατανάλωση.

Και είναι βαθύ το σκοτάδι. Και είναι ακριβό το φως.

Και η επιλογή δεν μπορεί να είναι στο χρώμα του τιμολογίου.

Οφείλει και πρέπει να είναι στη μορφή αντίδρασης που θα ανατρέψει αυτή την ανυπόφορη για την πλειοψηφία κατάσταση.

Οργάνωση-Συσπείρωση-Συνοχή.

Και θα αποκατασταθεί το Δίκαιο

Και θα αλαφρύνει το σκοτάδι και θα φωτίσει ο δρόμος.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

 

Διαβάστε περισσότερα
με click στο Posted in Αγρίνιο