Εμπ. Συλ. Αγρινίου: «Οι δράσεις θα συνεχιστούν»

Εμπορικός Συλλογος Αγρινίου:
Οι δράσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές
Θα έχουν συνέχεια και συνέπεια.
Στον πόλεμο που μας κήρυξε
η Νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ
δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αντισταθούμε

Με ανακοίνωσή του που εξέδωσε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου επιχειρεί έναν σύντομο και επιγραματικό απολογισμό της κινητοποίησης που πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. «Η απεργία στις 22 του Νοέμβρη, αποτελεί ξεκίνημα στον αγώνα να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά», επισημαίνει. Οι δράσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές. Θα έχουν συνέχεια και συνέπεια. Στον πόλεμο που μας κήρυξε η Νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αντισταθούμε. Όπως επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, πως για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το δούρειο ρόλο στους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία των κυβερνητικών συνδικαλιστών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο:

 • Χαιρετίζει την ανταπόκριση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων της πόλης μας στο απεργιακό του κάλεσμα ενάντια στο φορολογικό κυβερνητικό έκτρωμα.
 • Αντλεί δύναμη, κουράγιο και αποφασιστικότητα από τα ποσοστά συμμετοχή τους, τόσο με το κλείσιμο των καταστημάτων τους όσο και από τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.
 • Αξιολογεί θετικά την παρουσία και συμμετοχή στις αγωνιστικές του δράσεις εκπροσώπων από τους συλλόγους: λογιστών, κομμωτών, ταξί.
 • Προσπερνά (δίχως να ξεχνά) την επιλογή ορισμένων να επιβεβαιώσουν τον κανόνα με την ατομική αρνητική τους στάση.
 • Ζητά συγγνώμη από τους: Δ. Τραπεζιώτη ( Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο-Υπερκομματική Συνεργασία), Τ. Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση), Γ. Κατσιπάνο ( Ανυπότακτο Αγρίνιο) που αυτόβουλα παραβρέθηκαν στις αγωνιστικές μας δράσεις και αναγνωρίζει ότι ήταν δικό μας λάθος που δεν αναγγέλθηκε η παρουσία τους στο χώρο της συγκέντρωσης.
 • Λυπάται για την απουσία δεκάδων αν όχι εκατοντάδων δημοτικών και περιφερειακών υποψηφίων που μέχρι προχθές μας έδιναν καρτούλες, βιογραφικά και όρκους να μας υπερασπιστούν, αλλά προφανώς από ότι γίνεται αντιληπτό εννοούσαν τις αντίστοιχες αρχές και όχι τους κατοίκους.
 • Προβληματίζεται έντονα από την μη αντίδραση κλαδικών φορέων στο χώρο του τροφίμου, εστίασης και παροχής υπηρεσίας που παρέμειναν αδρανείς και απόντες.
 • Προσεγγίζει θετικά την επιλογή κάποιων εταιρειών να κρατήσουν τα υποκαταστήματα τους στην πόλη μας κλειστά, αποδεχόμενες σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου μας.
 • Δυσφορεί με την επικοινωνιακή και μόνο τακτική των φραστικών ή και γραπτών ενστάσεων και σχολιασμών που σταματάει εκεί και δεν συνοδεύεται με δράσεις που μετουσιώνουν τα λόγια σε πράξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει επίσης ότι ικανοποίηση προκαλεί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι: Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και στην Ομοσπονδία δεν καταψήφισαν και λοιδόρησαν απλά την απεργία, αλλά άλλος νωρίτερα, άλλος αργότερα άνοιξαν τα μαγαζιά τους προσπαθώντας να την υπονομεύσουν και να αδυνατίσουν τη φωνή των μικρεμπόρων.

Μικροί αυτοαπασχολούμενοι, συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η απεργία στις 22 του Νοέμβρη, αποτελεί ξεκίνημα στον αγώνα να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά. Οι δράσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές. Θα έχουν συνέχεια και συνέπεια. Στον πόλεμο που μας κήρυξε η Νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αντισταθούμε.

 • Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το 41% έχει φουσκώσει τα κυβερνητικά πανιά με αλαζονεία, εξαλλοσύνη και αυταρχισμό.
 • Γνωρίζουμε ότι το φορολογικό θα το ακολουθήσει το ασφαλιστικό και ό,τι άλλο σκεφτούν για να μας αφανίσουν.
 • Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για να τα ανατρέψουμε θα είναι δύσκολος, σκληρός και δε θα διεξαχθεί με αλληλογραφία.
 • Γνωρίζουμε ότι τα δίκαια αιτήματα μας, θα ικανοποιηθούν μόνο όταν το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα μπορέσει να τα επιβάλλει με τους αγώνες και τις δράσεις του,

Και τέλος γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα ποσοστό συναδέλφων μας βρίσκεται ακόμα υπό την επήρεια των μη επιστρεπτέων της πανδημίας και δεν έχει αντιληφθεί ότι το τυράκι έκρυβε φάκα, και ότι με διάφορα νομοθετικά εκτρώματα θα τα πάρει πάλι πίσω και στο πολλαπλάσιο η εμποροκτόνα κυβερνητική ατζέντα.

Όπως επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, πως για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το δούρειο ρόλο στους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία των κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Καλούς Αγώνες
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ»

 


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις
που αφορούν στο AΓΡΙΝΙΟ
κάνοντας clik πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί

AgrinioStories