ΕΛΤΑ – Κλείνουν ακόμα 8 υποκαταστήματα στη Δ. Ελλάδα και 3 στην Ευρυτανία

Κλείνουν στις 17 Ιουλίου και τα ΕΛΤΑ
Αγίου Κωνσταντίνου, Παναιτωλίου και Πλατάνου

Μετά τα πρώτα 25 καταστήματα ΕΛΤΑ που έκλεισαν τη Δευτέρα 10/7, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ακόμη 40 υποκαταστήματα παίρνουν σειρά στις 17 Ιουλίου, λόγω της «ανάγκης αναδιοργάνωσης του Δικτύου των Ταχυδρομικών Καταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, Πελοποννήσου και Νήσων».

Ανάμεσα σε αυτά είναι άλλα τρία καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα δύο δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Αγρίνιου και ένα του Δήμου Θέρμου, τα υποκαταστήματα του Αγίου Κωνσταντίνου και του  Παναιτωλίου, καθώς και το υποκατάστημα του Πλατάνου, αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα υποκαταστήματα που βάζουν λουκέτο στη Δυτική Ελλάδα είναι τα ΕΛΤΑ Ερυμάνθειας και Διακοπτού, Αχαΐας, Βαρθολομιού, Καράτουλας και Λαμπείας, Ηλείας, ενώ στη λίστα με τα λουκέτα υπάρχουν και τα ΕΛΤΑ Αγράφων, Προυσού Ευρυτανίας και Κρίκελλου, Ευρυτανίας

Τα καταστήματα που αναμένεται επίσης να κλείσουν στις 17 Ιουλίου είναι τα παρακάτω:

 1. Αμάρυνθου Ευβοίας
 2. Αγίου Νικολάου Πειραιά
 3. Παιανίας
 4. Παπάγου
 5. Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας
 6. Πρίνου Καβάλας
 7. Φιλώτα Φλώρινας
 8. Χανίων 2
 9. Χιλιομοδίου Κορινθίας
 10. Κάτω Ασέας Αρκαδίας
 11. Κεχρόκαμπου Καβάλας
 12. Κρεμαστής Δωδεκανήσου
 13. Κρόκου Κοζάνης
 14. Λαβάρων Έβρου
 15. Λάρισας 2
 16. Λεονταρίου Καρδίτσας
 17. Νέας Περάμου Αττικής
 18. Βοτανικού (ΑΘ. 41)
 19. Γουμένισσας Κιλκίς
 20. Δικαίων Έβρου
 21. Διοικητηρίου (ΘΕΣ. 13)
 22. Δροσιάς
 23. Ευπαλίου Φωκίδας
 24. Καισαριανής
 25. Ανατολής Ιωαννίνων
 26. Άντισσας Λέσβου
 27. Αράχοβας Βοιωτίας
 28. Ασημίου Ηρακλείου
 29. Βάρκιζας

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», το σχέδιο «αναδιοργάνωσης» περιλαμβάνει το κλείσιμο συνολικά 160 καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης, τα καταστήματα των ΕΛΤΑ έφταναν τα 620, για τα 65 εκ των οποίων έχουν ήδη αναρτηθεί αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας τους έως την προσεχή Δευτέρα. Κάθε άλλη απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων στο εξής θα υπερβαίνει ουσιαστικά και το ποσοστό που έχει ανακοινωθεί. Στο πρόσφατο παρελθόν οι τοπικές κοινωνίες είχαν αντιδράσει και όπως είναι φυσικό αναμένονται νέες διαμαρτυρίες.

 

 


AgrinioStories