ΕΚΑ: Στηρίζουμε την πανεκπαιδευτική απεργία στις 15/2

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Στηρίζουμε
την πανεκπαιδευτική απεργία στις 15/2,
και τη συγκέντρωση στις 11:00 πμ
στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι

«Η κυβέρνηση, παραμονές εκλογών, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωση ππου εξέδωσε στηρίζοντας των αγώνα των εκπαιδευτικών για την «αντεκπαιδευτική αξιολόγηση», όπως χαρακτηρίζει την αξιολόγηση που νομοθέτησε η Κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

Στηρίζουμε την πανεκπαιδευτική απεργία στις 15/2, και τη συγκέντρωση στις 11:00 πμ στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.

  • οι εκπαιδευτικοί δε διαπραγματεύονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την αξιοπρέπεια τους!
  • κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!
  • στηρίζουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών, στήριξη της δουλειάς στην τάξη!

Η κυβέρνηση, παραμονές εκλογών, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση. Πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια, από τις οδηγίες της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α, που από κοινού έχουν υιοθετήσει. Αναπαράγει για τον σκοπό αυτό τα ίδια και τα ίδια ψέματα, όπως και όλες οι κυβερνήσεις, που επιχείρησαν να περάσουν εδώ και 40 χρόνια, τα ίδια μέτρα, όπως η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

“Βελτίωση”, “Λογοδοσία”, “Έλεγχος”, “Ανατροφοδότηση”, “Αποτίμηση” και λοιπά παραμύθια…την ίδια ώρα που τα σχολεία κλείνουν με την εμφάνιση του πρώτου κρύου, πλημμυρίζουν από την πρώτη βροχή, μένουν χωρίς ρεύμα σε ώρα μαθήματος, με σοβάδες και καταρρεύσεις να απειλούν τη σωματική μας ακεραιότητα.
Την ίδια ώρα που υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην παράλληλη στήριξη, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αδιαφορούν πλήρως για τα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που οξύνονται τα τελευταία χρόνια, την ίδια ώρα που ένας νεοδιόριστος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 737€.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά σε έναν ωμό εκβιασμό απέναντι σε χιλιάδες νεοδιόριστους. Τόσο πολύ αποσκοπεί στη βελτίωση του εκπαιδευτικού, που τρέχει κάθε μήνα στα δικαστήρια, εκβιάζει και απειλεί εκπαιδευτικούς, αντιστρέφει την πραγματικότητα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 πμ
ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 


AgrinioStories