Εγκαίνια της  Σχολικής Πινακοθήκης του 2ου Δημοτικού

Παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών  και γονέων
έγιναν τα εγκαίνια της  Σχολικής Πινακοθήκης
στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Ο χώρος φιλοξενεί μόνιμη έκθεση 42  έργων του εικαστικού  Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος ευγενώς παραχώρησε  τους πίνακες για τη δημιουργία της πρότυπης Σχολικής Πινακοθήκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  ο  κ. Ζαχαρόπουλος :«Νοιώθω μεγάλη χαρά, αυτό το ταξίδι στο χρόνο,  να το μοιράζομαι με τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες που διψάνε για γνώση».

Στην αξία της δημιουργίας σχολικής πινακοθήκης αναφέρθηκε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νικόλαος Μπρούτας: «Η Σχολική μας Πινακοθήκη αποτέλεσε ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά. Η τέχνη μας ταξιδεύει στον χρόνο και στον χώρο».

Συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη και τη διεύθυνση του σχολείου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία έδωσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βασίλης Φωτάκης.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Χρ. Ζαρκαβέλης,  Γ. Μπόκα,  Χρ. Τασολάμπρου, Α. Σκαρτσάρης,  η πρ. του ΔΗΠΕΘΕ Μ. Παπαγεωργίου, ο πρ. του Δ. Παρκινγκ  Π. Γιαννιώτης,

Οι ώρες επισκέψεων της Σχολικής Πινακοθήκης είναι: 09.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αγρίνιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *