Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ΠΟΑΥ

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,
Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Δυναμική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής για την  Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων νήσων και Αιτ/νιας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενάντια  στη χωροθέτηση, εγκατάσταση και επέκταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μύτικα.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης έχει δώσει το στίγμα, που η δημοτική αρχή επιθυμεί, και δεν είναι άλλη από τη βιώσιμη και λειτουργική λύση ώστε οι ιχθυοκαλλιέργειες να συγκεντρωθούν στην ανοικτή θάλασσα στις Κεντρικές και Βόρειες Εχινάδες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός διαχρονικά, με επίσημες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι ακτές της διαδρομής Αστακός – Μύτικας, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ του σχεδιασμού για νέες ιχθυοκαλλιέργειες και επέκταση υπαρχουσών.

Καλώντας πάντα να στηριχθούν οι θέσεις και το δίκαιο των αιτημάτων προς την κατεύθυνση μίας υιοθέτησης και εφαρμογής βιώσιμης και λειτουργικής λύσης όπως έχει περιγράψει παραπάνω, και με γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου, των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στην ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Αιτωλοακαρνανία