Δρόμος Λούρου: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

«Τέλος λέω ξεκάθαρα ο δρόμος για το Λουρο θα γίνει …
|και θα γίνει από τον Φαρμάκη σε ένα χρόνο περίπου από τώρα».

Θανάσης Μαυρομμάτης
Αντιπεριφερειάρχης Έργων, 20 Ιουνίου 2020

«Επιδιώκουμε, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να προχωρήσουμε
στην υλοποίηση ενός έργου ώστε να πάμε και στο επόμενο βήμα»
Νεκτάριος Φαρμάκης
Περιφερειάρχης, για το ίδιο έργο, 28 Αυγούστου 2020.
  • του Πάνου Κατσούλη

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τις δηλώσεις, τις σχετικές φωτογραφήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κατά παραγγελία διθυραμβικά σχόλια σε ορισμένα site, Το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΡΟΥ», 17 χιλιομέτρων, το οποίο: Δρομολογήθηκε το 2018 από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή (Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αρ. Πρωτ.: 384378/692) με εγκεκριμένη πίστωση 4,5 εκατ. €. Εγκρίθηκε ο ανάδοχος του από την Οικ. Επιτροπή στις 15 Ιουνίου 2021 (Αρ. Πρωτ: 157241/984). Κατέληξε σήμερα – Μάιος 2022 – σε αυτό που βλέπετε στη 2η και 3η ΦΩΤΟ, ήτοι στην προχειρότατη κατασκευή μόνο ΕΝΟΣ χιλιομέτρου εκ των ΔΕΚΑΕΠΤΑ, ενώ αγνοείται η όποια συνέχεια του.

 

 

 

Δυστυχώς η μοίρα του ήταν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό προδιαγεγραμμένη, όταν ένα χρόνο πριν το ανέθεταν με έκπτωση 60%, η οποία ένεκα και του ενεργειακού κόστους καθιστά απαγορευτική τη συνέχιση του από τον ίδιο ανάδοχο. Σημειώνω πως σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, το έργο πρέπει να παραδοθεί στα τέλη του 2022, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο να συμβεί.

Το τι θα γίνει το ξέρει ή μάλλον δεν το ξέρει, η περιφερειακή αρχή, η οποία οδήγησε την όλη κατάσταση σε αδιέξοδο και χάθηκε μια ακόμη καλοκαιρινή σεζόν για τους επιχειρηματίες της παραλίας του Λούρου.

Η περιφερειακή αρχή που όπως γραφόταν σ’ ένα τοπικό site το 2020, «Οι Φαρμάκης και Μαυρομμάτης υλοποιούν το ρητό δούλεψε αθόρυβα και άσε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο», με μια διαφορά:

Ο μοναδικός θόρυβος που προκαλούν, προέρχεται από την ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥΣ!

 

Tα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη με την άποψη του AgrinioStories.

AgrinioStories