Δοκίμι – Ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης

Τελετή για ενίσχυση της βιβλιοθήκης
του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου
με τις Χορηγίες Βιβλίων από επιχειρηματίες της πόλης

Μετά από πρωτοβουλία της κ. Ευφροσύνης Ζάχαρη, Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αγρινίου και του λογοτέχνη κ. Ηλία Μπουντούρη, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα πραγματοποιηθεί τελετή δωρεάς βιβλίων από επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να ενισχυθεί η σχολική βιβλιοθήκη.

Τα βιβλία είναι ηχητικά (Audio Book).

Τα 30 εξ αυτών, όλα του συγγραφέα Ηλία Μπουντούρη (https://iliasbountouris.com/), περιέχουν μικρές ιστορίες με ήρωες παλιούς επαγγελματίες, όπως τις έχουν αφηγηθεί γνωστοί καλλιτέχνες, με συνοδεία ήχων της κάθε εποχής και κατάλληλα προσαρμοσμένων μουσικών του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Κραουνάκη & του Στέφανου Βαρελά, αναδεικνύοντας τα Ελληνικά Ξεχασμένα Επαγγέλματα.

Από τα υπόλοιπα, τα 7 ανήκουν στη σειρά Μικρά Οδοιπορικά και περιέχουν ηχητικές περιηγήσεις στην ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη της Ελλάδας, προβάλλοντας τον ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό της, επίσης του ίδιου συγγραφέα, τα οποία, μαζί με τα παραπάνω, μπορούν να αποτελέσουν εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια των παιδαγωγών· ένα ακόμη περιέχει απαγγελίες 14 επιλεγμένων ποιημάτων της λογοτέχνιδος, Ιωάννας Πέτσα.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι χορηγοί επιχειρηματίες, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας*, ενώ θα ακουστεί κάποιο απόσπασμα από τα Audio Book.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *