Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ποίηση και εικαστικές δημιουργίες
συνομιλούν με αφορμή την ποιητική συλλογή «Της Εξόδου»
Μια ιδιαίτερη συνάντηση της ποίησης με τη ζωγραφική ετοιμάζεται στο Μεσολόγγι, με αφορμή την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Παπακωνσταντίνου Τσιχριτζή με γενικό τίτλο «Της Εξόδου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026, στις 8:00 μ.μ., στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, με διοργανωτή τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Πρόκειται για μια πολιτιστική βραδιά στην οποία ο ποιητικός λόγος συναντά την εικαστική δημιουργία, καθώς τα ποιήματα της Σοφίας Παπακωνσταντίνου Τσιχριτζή συνυπάρχουν με τα ζωγραφικά έργα της Νάντιας Σκορδοπούλου. Η παρουσίαση έχει ως κεντρική ιδέα τη συνάντηση δύο διαφορετικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να προσεγγίσει το βιβλίο τόσο μέσα από τον λόγο όσο και μέσα από την εικόνα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Γρίβα, συγγραφέας και μεταφράστρια, η Σίσσυ Παπαθανασίου, διευθύντρια Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και η ίδια η δημιουργός, Σοφία Παπακωνσταντίνου Τσιχριτζή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Όλγα Γιαννακογεώργου, εκπαιδευτικός, φιλόλογος και συγγραφέας, προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Μεσολογγίου.
Η προσέλευση του κοινού θα μπορεί να ξεκινήσει από τις 7:30 μ.μ., μισή ώρα πριν από την επίσημη έναρξη της παρουσίασης.
Παράλληλα, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο θα φιλοξενηθεί η έκθεση ζωγραφικής της Νάντιας Σκορδοπούλου, η οποία θα διαρκέσει από τις 29 Οκτωβρίου έως και τις 13 Νοεμβρίου 2026.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ., δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση να γνωρίσουν τις εικαστικές δημιουργίες και τις επόμενες ημέρες.
Με αυτόν τον τρόπο, η συνάντηση της ποίησης με τη ζωγραφική αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια και δημιουργεί έναν ακόμη χώρο πολιτιστικής έκφρασης στο Μεσολόγγι. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ταυτότητα βιβλιοπαρουσίασης
Διοργάνωση: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Τίτλος: «Της Εξόδου», της Σοφίας Παπακωνσταντίνου Τσιχριτζή,
με τη ζωγραφική της Νάντιας Σκορδοπούλου
Χαρακτήρας: Παρουσίαση ποιητικού βιβλίου
και παράλληλη έκθεση ζωγραφικής
Ημερομηνία: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026
Διάρκεια έκθεσης: Από 29 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2026
Χώρος: Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου
Διεύθυνση: Μεσολόγγι
Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ., με δυνατότητα προσέλευσης από τις 7:30 μ.μ.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή
από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ
Είσοδος: Ελεύθερη


