Δημ. συμβούλιο Ξηρομέρου | Τακτική συνεδρίαση


...

Δήμος  Ξηρομέρου
δημοτικό συμβούλιο |

Τακτική συνεδρίαση
δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου |

Με τέσσερα θέματα η ατζέντα της συνεδρίασης
την Παρασκευή 16 Μαΐου |


Σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημαρχείου. Η πρόσκληση έχει αποσταλεί από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 11 του Ν. 5043/2023, και περιλαμβάνει τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα οποία αναμένεται να απασχολήσουντους δημοτικούς συμβούλους.

Η εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς στην κορυφή της ατζέντας
Πρώτο θέμα προς συζήτηση είναι η διαδικασία εγγραφής νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου για το επόμενο σχολικό έτος. Εισηγητής είναι ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

Αίτημα για τριετή παράταση κατασκευής εισόδου – εξόδου μονάδας πουλερικών
Το δεύτερο θέμα αφορά αίτημα παράτασης για τρία ακόμη έτη της άδειας κατασκευής εισόδου-εξόδου οχημάτων σε κτηνοτροφική μονάδα 120.000 πουλερικών, που βρίσκεται στην περιοχή «Ντόβρες», Τ.Κ. Προδρόμου. Η εγκατάσταση ανήκει στην επιχείρηση «Σκεπετάρης Παντελής και ΣΙΑ Ι.Κ.Ε.», και εκπρόσωπος φέρεται ο κ. Σκεπετάρης Παντελής. Εισηγητής του θέματος είναι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Βασίλειος Πολύζος.

Επιτροπή για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ενόψει καλοκαιριού 2026
Τρίτο στη σειρά θέμα, ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει τον χαρακτηρισμό των πολυσύχναστων παραλιών για το 2026. Και αυτό το ζήτημα εισηγείται ο κ. Πολύζος.

Τελευταίο θέμα η αναμόρφωση του προϋπολογισμού
Τέλος, θα συζητηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2025. Την εισήγηση έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, κ. Σωτήριος Γερόλυμος.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν αγγίζουν κρίσιμες πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Ξηρομέρου



Περισσότερα από AgrinioStories

Agrinio Photo Festival | «Μητέρα Φύση – Μητέρα Γη» (Τελευταία μέρα)

Ακροβάτης | Οι SOMA live στο Αγρίνιο για πρώτη φορά