Δίκτυο Παρατριχώνιων 11/12 – Τέταρτη και τελευταία Δράση

Η Τέταρτη και τελευταία Δράση της πρωτοβουλίας
«Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό»
στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή
όλων των φορέων και συλλόγων του δικτυου

Ολοκληρώθηκε η Τρίτη Δράση της πρωτοβουλίας «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο της Γαβαλούς η τρίτη συνάντηση για τη δημιουργία “Δικτύου Παρατριχωνιων Φορέων για τη Φύση και τον Πολιτισμό” (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund,με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ)

Οι εκπρόσωποι 15 φορέων και συλλόγων του δικτύου συνέχισαν τη γόνιμη συζήτηση σχετικά με τους στόχους του δικτύου και τον τρόπο λειτουργίας του και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός πολυθεματικού φεστιβάλ. Η Δράση της Δικτύωσης έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό σύλλογο Τριχωνίου “Η Αγία Παρασκευή”.

Λόγω κακοκαιρίας, η δράση “..όπως παλιά..”, παραδοσιακά παιχνίδια στη φύση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στη θέση Τριχώνιο, Δάσος Φράξου σε συνεργασία με το αθλητικό κέντρο “Μικροί Αθλητές”και με την καθοδήγηση της κυρίας Αλεξάνδρας Μαρκάτη. Πάνω από 80 άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν δυναμικό παρόν στον ανοιχτό χώρο του δάσους και έπαιξαν για πάνω από δύο ώρες παραδοσιακά παιχνίδια με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εμψυχωτών.

Η Τέταρτη και τελευταία Δράση της πρωτοβουλίας «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» θα γίνει στο Θέρμο, στις 11 Δεκεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή όλων των φορέων και συλλόγων του δίκτυο. Το έργο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).

Πρόγραμμα

 • 15:00-15:15 Έναρξη και σύντομη αναφορά στη ταυτότητα κάθε φορέα
 • 15:15-15:45 Οι φορείς παρουσιάζουν 3 μοντέλα λειτουργίας και δράσης του δικτύου
 • 15:45-16:00  Παρουσίαση καλής πρακτικής δικτύωσης από την κ. Φρόσω Δημητρακοπούλου
 • 16:00- 16:30  Workshop 1 
 • 16:30- 17:00  Workshop 2
 • 17:00-17:10  Διαδικτυακή παρέμβαση από την κ. Εύα Γλυκοπούλου (μια ιδέα για την προώθηση και το marketing του δικτύου)
 • 17:10-17:30  Διαδικτυακή παρέμβαση από μέλη του Medina και μικρό διάλειμμα
 • 17:30-18:45 Ανοιχτή συζήτηση για τη  λειτουργία  και δράση του δικτύου,τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου,την ονοματοδοσία του  δικτύου και υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας
 • 18:45-19:00 Χαιρετισμός Δημάρχου
 • 19:00 Λήξη ημερίδας και μπουφές στο αίθριο του Δημαρχείου
 • 20:30 Συναυλία ανοιχτή στο κοινό στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο Facebook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242

 

 

 


AgrinioStories