Διάκριση στα Greek Green Awards 2024 του Αγρινίου

Μια ακόμη διάκριση προστέθηκε
στην αναγνώριση των καλών πρακτικών
που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου

Στο πλαίσιο των  Greek Green Awards 2024 για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις βραβεύτηκαν  οργανισμοί, φορείς της Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος.

Η επιλογή τους έγινε  από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή. Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στη συνεδριακή αίθουσα του MEC Παιανίας ο Δήμος Αγρινίου βραβεύθηκε στην κατηγορία Οικολογική Δόμηση  για την κατασκευή του  πρότυπου 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά την παραλαβή της τιμητικής διάκρισης ευχαρίστησε τους διοργανωτές: «Στο Αγρίνιο πετύχαμε  ένα πράσινο θαύμα για τα δεδομένα της Χώρας, την εποχή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε.Θέσαμε την καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, το πράξαμε με όρους  μέλλοντος και κυρίως  κάνοντας τους μαθητές συμμέτοχους  σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη σχολική μονάδα της Χώρας με μηδενική εκπομπή ρύπων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.  Έχουμε ανάγκη οι Δήμοι να μας προσφέρουν μια ποιοτική αστική καθημερινότητα.Ας ξεκινήσουμε καλλιεργώντας την πράσινη παιδεία.  Είμαι χαρούμενος γιατί η η Αυτοδιοίκηση, που υπηρετώ πολλά χρόνια, καταφέρνει να εκπληρώνει το ρόλο της  και να οδηγεί τις κοινωνίες στα επόμενα βήματα. Δεν ακολουθούμε απλά τις εξελίξεις αλλά πρωταγωνιστούμε σε αυτές».

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αγρίνιο