Δη.Πε.Θε Πάτρας – Μακελειό στο Παρίσι

«Μακελειό στο Παρίσι», του Christopher Marlowe,
στο Θέατρο Λιθογραφείον, από τη Μηχανή Τέχνης
σε συμπαραγωγή με το Δη.Πε.Θε Πάτρας

Η Μηχανή Τέχνης, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, παρουσιάζει για πρώτη φορά  στην Πάτρα   το έργο  του  Christopher Marlowe, “Μακελειό στο Παρίσι” στο θέατρο Λιθογραφείον, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 21:00. Η παράσταση θα συνεχιστεί, έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.

 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η παράσταση αναφέρεται στη σφαγή της Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου, μια νύχτα που η Βασίλισσα Αικατερίνη των Μεδίκων και ο Δούκας Γκιζ ξεκινούν το βίαιο πόλεμο των Καθολικών  εναντίον των Ουγενότων και αιχμαλωτίζουν το κύριο εκπρόσωπο των Ουγενότων, τον Βασιλιά της Ναβάρας.

Εκείνος καταφέρνει να δραπετεύσει και οργανώνει μια επίθεση με στόχο να ελευθερώσει το Παρίσι από την σκοτεινή τυραννία του Δούκα Γκιζ. Μετά τον θάνατο του Βασιλιά Κάρολου , ο νέος βασιλιάς  Ανζού  αντιστέκεται στη θέληση της μητέρας του  Αικατερίνης δεν υποκύπτει στις  σκοτεινές μακιαβελικές συνωμοσίες του Δούκα Γκιζ και συγκρούεται μαζί του.

Ο Βασιλιάς της Ναβάρας ελπίζοντας στη συνεργασία του Ανζού συγκεντρώνει τον δικό του στρατό και εισβάλει στο Παρίσι. Η παράσταση είναι  μια συναρπαστική περιπέτεια ανατροπών και έντασης   που  αναδεικνύει τον πρώτο ευρωπαϊκό εμφύλιο πόλεμο,  αποκαλύπτοντας πόσοι αθώοι έπεσαν θύματα στο όνομα της πίστης.

  • Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
  • Σκηνικά-Κοστούμια: ΚέννυΜακλέλαν
  • Μουσική: Σπήλιος Καστάνης
  • Χορογραφία-Κίνηση: Μαρία Κίκινα
  • Φωτισμοί: ΕυσταθείαΔρακονταειδή
  • Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Κόκκαλης, Φάνης Δίπλας, Αλέξανδρος Κουκιάς, Ελένη Γεωργακοπούλου, Νίκος Δερτιλής, Χρήστος Στρέπκος

Την παράσταση συνοδεύει με το κοντραμπάσο του ο συνθέτης Σπήλιος Καστάνης.

 

 

 


AgrinioStories

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
κάνοντας clik πάνω στη διαφήμιση που ακολουθεί