Χωροθετήθηκε ο ναός στο νοσοκομείο Αγρινίου

Χαρά και ικανοποίηση
της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Χωροθετήθηκε ο ναός στο νοσοκομείο Αγρινίου

Με απόφαση του διοικητκού συμβουλίου του νοσοκομείου Αγρινίου χωροθετήθηκε ο ναός που θα αναγερθεί, σύμφωνα με την απόφαση στη νησίδα μπροστά στη κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

Για το γεγονός αυτό η Μητρόπολη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αισθήματα χαράς και ικανοποιήσεως η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενημερώθηκε για την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, σχετικά με την χωροθέτηση του Ιερού Ναού, που θα ανεγερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5/21-02-2023 Πράξη του Δ. Σ. αποφασίστηκε ο Ιερός Ναός να ανεγερθεί στη νησίδα, έμπροσθεν της κεντρικής πύλης του Νοσοκομείου.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Μιχαήλ Σερασκέρη, Διοικητή του Νοσοκομείου και Πρόεδρο του Δ.Σ., καθώς και σε όλα τα Μέλη του Δ.Σ. για την πρώτη αυτή απόφαση και την γενικότερη συναντίληψη και συμπαράσταση στο θέμα της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Νοσοκομείου Αγρινίου, που αποτελεί αίτημα ετών όλων των δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη είναι έτοιμη, μετά από τις οριστικές αποφάσεις, να προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών και των τοπογραφικών διαγραμμάτων, ώστε το συντομότερο να φθάσει η ημέρα που θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού, όπου οι ασθενείς και οι συνοδοί τους θα καταφεύγουν για να αναζητούν την ελπίδα, την παρηγορία και την βοήθεια του Θεού, κατά την δοκιμασία της ασθενείας τους.

 


AgrinioStories

One thought on “Χωροθετήθηκε ο ναός στο νοσοκομείο Αγρινίου

Comments are closed.