ΑΣΕ: «Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια»

ΑΣΕ: «Μπορούμε να ακυρώσουμε
με την πάλη μας τους αντιλαϊκούς νόμους
Παλεύουμε για δουλειά
με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια»

  • των Μαλάτου Σόφη, Ζησιμοπούλου Βάσω και Τρίμπου Γεωργία

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει με πολλά προβλήματα, παρά τις διαβεβαιώσεις σ’ όλους τους τόνους των στελεχών της κυβέρνησης ότι με το πρώτο κουδούνι όλοι οι εκπ/κοί θα είναι στη θέση τους και τα σχολεία θα λειτουργήσουν « κανονικά».

Βέβαια φέτος οι διορισμοί μόνιμων εκπ/κών ήταν λιγότεροι από πέρσι (μόλις 3449 έναντι 8487 πέρσι), ενώ τα πραγματικά κενά αγγίζουν τις 50000. Οι 28353 προσλήψεις αναπληρωτών αναδεικνύουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Τα μαθήματα ξεκίνησαν και παραμένουν ακάλυπτα περίπου 20000 κενά.

Κι εδώ ξεκινάει η Οδύσσεια των αναπληρωτών συν/φων που αναγκάζονται με μια βαλίτσα στο χέρι να ξαναφύγουν πολλές φορές από τα σπίτια τους για άλλες περιοχές και μάλιστα τους καλούν να δουλέψουν σ’ όλη την Ελλάδα, χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τους απαγορεύουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για βελτίωση θέσης, τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Συγκεκριμένα ο Προϊστάμενος Βθμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας, επικαλούμενος τον ισχύοντα αντιεκπαιδευτικό νόμο, απαγορεύει σε συν/φους αναπληρωτές να καταθέσουν αίτηση βελτίωσης, παρά τους σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους που επιβάλλουν κάτι τέτοιο. Κι αυτό την ίδια στιγμή που σε άλλες Δ/νσεις (Αθμιας και Βθμιας) τέτοιου είδους αιτήματα γίνονται δεκτά.

Για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται ένας αντιεκπαιδευτικός νόμος και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα αναπληρωτών συν/φων από τη διορισμένη Διοίκηση.

Οι μαθητές/μαθήτριες συμπιέζονται σε πολυάριθμα τμήματα των  28 άτομων για να εμφανίζονται λιγότερες ελλείψεις και κενά .Πάγια θέση μας 15 μαθητές/ τμήμα.

Απέναντι σε κάθε είδους αυταρχισμό και αντιεκπαιδευτικό νόμο, οι πλειοψηφίες των 2 ΕΛΜΕ του νομού πρέπει να πάρουν επιτέλους θέση, να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης και να ταχθούν έμπρακτα στο πλάι των συν/φων αναπληρωτών, υπερασπιζόμενες δυναμικά τα συμφέροντά τους.

Ευθύνη του σκ κινήματος είναι να αποκαλύπτει την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης (και όσων την υπηρετούν), να συγκρούεται με νόμους αντιλαϊκούς που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αι. και να οργανώνει την πάλη ενάντια σ’ αυτούς.

Αλήθεια πώς παρεμβαίνουν και συγκρούονται με τέτοιους αντιλαϊκούς νόμους οι αιρετοί που προέκυψαν από τις τελευταίες νόθες ηλεκτρονικές εκλογές του Υπουργείου, προκειμένου να υπερασπιστούν τους συναδέλφους και τα δικαιώματά τους;

Αποδεικνύεται επίσης ότι οι σημερινοί συσχετισμοί στις 2 ΕΛΜΕ δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, αφού οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε ζητήματα στρατηγικής (το αποδεικνύει αυτό η αγαστή συνεργασία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα , αλλά και στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Διοίκηση με τη συνύπαρξή τους σε κοινά « ανεξάρτητα» ψ/α).

Εξάλλου η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πατάει στους νόμους της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ) για να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών στέκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής και των δυνάμεων που την υπηρετούν στο συν/κό κίνημα.

Αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική σ’ όλες της τις μορφές, ενημερώνουμε όλους τους συν/φους και τους καλούμε (μόνιμους – αναπληρωτές) να διεκδικήσουν :

  • μονιμοποίηση όλων των εκπ/κών με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • επιδότηση ενοικίου 300 ευρώ το μήνα
  • δωρεάν στέγαση αναπληρωτών – νεοδιόριστων σε διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχεία εστίες
  • κάλυψη όλων των πραγματικών κενών
  • δημοσιοποίηση όλων των κενών πριν την έναρξη των μαθημάτων και πραγματοποίηση προσλήψεων σε μια φάση
  • πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές
  • καμία καθυστέρηση στην ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών
  • καμία σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό – μπλοκάρισμα των αξιολογικών διαδικασιών
  • άμεσα να γίνει η β΄φάση προσλήψεων για να καλυφθούν όλα τα κενά

Μπορούμε να ακυρώσουμε με την πάλη μας τους αντιλαϊκούς νόμους

Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια

 

*Η Μαλάτου Σόφη είναι εκλεγμένη στο ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτ/νίας  και η Ζησιμοπούλου Βάσω και η Τρίμπου Γεωργία είναι εκλεγμένες στη Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Οι ενυπόγραφες απόψεις που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη και εξ ολοκλήρου  με την άποψη μας

AgrinioStories

One thought on “ΑΣΕ: «Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια»

Comments are closed.