Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου: Δυναμική ανάπτυξης

 Δήμος Αγρινίου: Δυναμική ανάπτυξης
με το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Υπογραφή της σύμβασης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Αγρινίου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

«Το Αγρίνιο θα αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό εμπορικό κέντρο,  προσιτό και  προσβάσιμο στους πολίτες, με έναν σύγχρονο πυρήνα εμπορίου. Με το Ανοικτό Κέντρο  δημιουργείται δυναμική ανάπτυξης ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η ταυτότητα της εμπορικής περιοχής του κέντρου  της πόλης. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο χτίζουμε ένα  ελκυστικό  περιβάλλον ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας. Είμαστε σταθερά στο πλευρό των εμπόρων και συνεχίζουμε  να υλοποιούμε σύγχρονα έργα για έναν σύγχρονο Δήμο», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο «Αναβάθμιση δημόσιου χώρου μέσω αναπλάσεων «Ανοικτό   Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 721.432,00  ευρώ,  προβλέπει παρεμβάσεις στις εξής περιοχές :

  • Ανάπλαση πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη)
  • Ανάπλαση πεζοδρομίων  τμήματος οδού Καζαντζή
  • Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη
  • Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ηλία Ηλιού και Καζαντζή
  • Ανάπλαση ανώνυμης πλατείας παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας
  • Κατασκευή προθήκης ανάδειξης κιόνων στη Μητρόπολη Αγρινίου

Το συνολικό μήκος του δικτύου των εμπορικών δρόμων που εντάσσεται στο έργο ανέρχεται στα 1.055,00 μέτρα ενώ η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε επιφάνεια 36.857 τ.μ. Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες, ΤΑΜΕΙΟ : ΕΤΠΑ.

 

 

 


AgrinioStories