Άνεσις – Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου

Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου
(Les As de la Jungle 2)
των Λοράν Μπρι, Γιανίκ Μουλέν, Μπενουά Σομβίλ

 

Δεύτερη κινηματογραφική περιπέτεια για τον Μορίς
και τη Ζουγκλοπαρέα του, αυτή τη φορά πιο κοσμογυρισμένη
και πιο οικολογικά ευαισθητοποιημένη,
αν και πιο διεκπεραιωτική από την πρώτη!

 

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 π.μ.
στο Δημοτικό Κινηματογράφο Άνεσις
στο πλαίσιο των προβολών για νέους και εφήβους

με Είσοδο Ελεύθερη

 

 

Γαλλία, 2023, Εγχρωμο | Παραγωγή: Νταβίντ Αλό, Ζαν-Φρανσουά Τοστί
Σκηνοθεσία: Λοράν Μπρι, Γιανίκ Μουλέν, Μπενουά Σομβίλ
Σενάριο: Νταβίντ Αλό, Ερίκ Τοστί, Ζαν-Φρανσουά Τοστί
Μοντάζ: Μαγκαλί Μπατί, Ελέν Μπλανσάρ, Ζαν-Κριστιάν Τασί
Μουσική: Ολιβιέ Κισάκ
Με τις φωνές των: Πέτρος Οικονόμου, Αρης Κυπριανού,
Γιάννης Καραούλης, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου
Διάρκεια: 89 λεπτά | Διανομή: Spentzos Film

 

Οταν ένας μυστηριώδης Σούπερ Κακός καλύπτει τη ζούγκλα με έναν τοξικό ροζ αφρό που εκρήγνυται όταν έρθει σε επαφή με το νερό, η Ζουγκλοπαρέα καλείται να σώσει την κατάσταση. Σε λιγότερο από ένα μήνα έρχεται η περίοδος των βροχών, οπότε ο αγώνας είναι σε εξέλιξη! Οι ήρωές (της πρώτης ταινίας), μαζί με νέους συμμάχους, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας ένα αντίδοτο. Από τις μακρινές περιοχές του Βορρά, μέχρι την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, θα ξεκινήσουν για τη μεγαλύτερη περιπέτεια που έχουν κάνει ποτέ. Αυτή τη φορά, αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο πιο έξυπνο και πιο διαβολικό από όλους. Για τον Μορίς και τους φίλους του, οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά έχοντας ο ένας τον άλλο, μπορούν άραγε να τα καταφέρουν;

Εξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα για να μεταφέρθεί μια αγαπημένη γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων στη μεγάλη οθόνη, η «Ζουγκλοπαρέα» επιστρέφει για ακόμα πιο μεγάλες περιπέτειες, αυτή τη φορά πιο κοσμογυρισμένη και πιο οικολογικά ευαισθητοποιημένη.

Η δεύτερη ταινία πατάει ακριβώς πάνω σε όλα όσα έκαναν την πρώτη (και την σειρά) τόσο αγαπητή, ακόμα και στη χώρα μας, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό. Στοχεύοντας πάλι στο να διδάξει τις αξίες του ηρωισμού, της φιλίας και της διαφορετικότητας – προσθέτοντας πλέον και την απαραίτητη δόση οικολογικής συνείδησης – στις πολύ μικρές ηλικίες (στις οποίες απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο), η ταινία κινείται, με απόλυτη ακρίβεια, στα κλασικά μονοπάτια των παιδικών ταινιών.

Χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα και με ένα animation το οποίο μπορεί απλά να το χαρακτηρίσει κάποιος ως διεκπεραιωτικό, αυτή η περιπέτεια της «Ζουγκλοπαρέας» μπορεί να μην έχει τον ενθουσιασμό της πρώτης ταινίας, αλλά παραμένει τρισχαριτωμένη, ξεχειλίζοντας από χιούμορ και ευαισθησία, αν και αφήνει μια ελαφριά επίγευση αχρείαστου διδακτισμού στο φινάλε της. Τουλάχιστον θα δώσει στο target group της εκείνες τις λίγες ώρες απαραίτητης διασκέδασης που υπόσχεται.

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Τέχνες