Αναμένονται υποσχέσεις έξι μποφόρ από τον βορρά



Έχει ο καιρός γυρίσματα

Οι υποσχέσεις δυναμώνουν,
αλλά το εισόδημα παραμένει κολλημένο στον καύσωνα


Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο η Παρασκευή θα είναι καθαρή και καυτή, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει από τους 26 στους 38 βαθμούς. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, θα κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά χωρίς να χαλάσουν και τη συμφωνία τους με τον καύσωνα. Στη λίμνη Στράτου, από τις 9:00 το πρωί, οι νέοι αθλητές του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλάσσιου Σκι θα πετούν πάνω από το νερό, θυμίζοντας πως κάπου τα άλματα γίνονται στ’ αλήθεια. Στη Δογρή, το Lake Party συνεχίζει για δεύτερη μέρα, ενώ στη Σαργιάδα στήνεται το δέκατο Πανσαργιαδιώτικο Αντάμωμα. Με λίγα λόγια, η περιοχή θα περνά από τα άλματα στον χορό και από τους 38 βαθμούς στο δημοτικό τραγούδι.

Η μόνη σταθερή δημόσια παροχή θα είναι η ζέστη, η οποία θα παρέχεται άφθονη, δωρεάν και χωρίς αίτηση.

Δυτική Ελλάδα

Η Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα θα κυλήσει κάτω από καθαρό ουρανό, με θερμοκρασίες από 20 έως 36 βαθμούς και μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας οι νεφώσεις μπορεί να αφήσουν καμιά τοπική βροχή, όμως νοτιότερα το πρόγραμμα θα παραμείνει στεγνό και πλούσιο.

Στα Ιόνια Νησιά, το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει από τις 10 το πρωί με 23 θέματα, γιατί η γραφειοκρατία δεν χρειάζεται σύννεφα για να βαρύνει. Στο Μενίδι, η Βαρκαρόλα βγάζει βάρκες, φώτα και μουσικές στην παραλία. Στην Κοσμηρά Ιωαννίνων γίνεται ο 22ος Διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας, όπου τουλάχιστον η ανάπτυξη έχει φύλλο, γέμιση και μοιράζεται ισόποσα και δωρεάν. Στην Καλαμάτα, τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές στο Θέατρο Βαγόνι, μέσα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Ο ουρανός, λοιπόν, θα παραμείνει καθαρός. Για τα πρακτικά των συνεδριάσεων και τις υποσχέσεις δεν έχει εκδοθεί ακόμη ασφαλής πρόγνωση.

Ελλάδα

Η χώρα μπαίνει στην Παρασκευή με καθαρό ουρανό και θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά φτάνουν τους 37 με 38 βαθμούς. Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, οι συσκέψεις συνεχίζονται για να κλειδώσει το οικονομικό πακέτο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί ο υδράργυρος μετριέται σε δημοσιονομικό χώρο και οι ελαφρύνσεις εμφανίζονται προς το παρόν σαν απογευματινές νεφώσεις: τις βλέπεις, αλλά δεν ξέρεις αν αυτό που θα αφήσουν να πέσει στο έδαφος θα το ποτίσει ή θα το παρασύρει στο βυθό της θάλασσας.

Την ίδια ώρα λήγει στις 23:59 η προθεσμία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», με το οποίο ο πολίτης μπορεί να ζητήσει κρατική βοήθεια για λίγες διακοπές από μια ζωή που δεν παίρνει άδεια μονίμως. Η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει τον ημερήσιο χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς η ζέστη ανεβαίνει και οι βόρειοι άνεμοι φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Στα δυτικά ορεινά ίσως πέσουν λίγες τοπικές βροχές.  Θα είναι ίσως το μοναδικό μέτρο ανακούφισης που θα εφαρμοστεί σήμερα χωρίς επιτροπή, αίτηση, κωδικούς και εξαγγελία.

Πρόγνωση του μετεωρολογικού καζαμία για αύριο 22-8-2026

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει πιθανόν τους 39 βαθμούς και το οικονομικό πακέτο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να ψήνεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές του Καζαμία διαβεβαιώνουν ότι ο δημοσιονομικός χώρος βρίσκεται σε σκιερό μέρος και δεν κινδυνεύει από υπερθέρμανση. Οι πολίτες, πάλι, περιμένουν να δουν αν οι εξαγγελίες θα γίνουν εισόδημα ή θα εξατμιστούν πριν φτάσουν στην τσέπη.

Η προθεσμία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα έχει λήξει και όσοι δεν πρόλαβαν θα ενταχθούν αυτόματα στο ανεπίσημο πρόγραμμα «Διακοπές μόνο για όσους… μπορούν». Στα δυτικά η ορατότητα θα είναι το πρωί περιορισμένη, κυρίως όταν κάποιος προσπαθεί να διακρίνει την κοινωνική πολιτική πίσω από τις πλατφόρμες, τα κριτήρια και τους κωδικούς.

Στα ορεινά θα πέσουν τοπικές βροχές, η μοναδική αναδιανομή που προβλέπεται να φτάσει απευθείας στον τόπο. Οι βόρειοι άνεμοι, έως 6 μποφόρ, θα μεταφέρουν νέες υποσχέσεις προς τα νότια. Πολιτική θερμοκρασία πολύ υψηλή, κρατική δροσιά τοπική και πιθανότητα ουσιαστικής ανακούφισης ακόμη υπό εξέταση.

Μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη

Μεσοπρόθεσμα προβλέπεται πολλή ζέστη, λίγη δροσιά και υποσχέσεις με ισχυρούς ανέμους. Οι πολίτες θα συνεχίσουν να ψάχνουν σκιά έξω από τις κυβερνητικές πλατφόρμες.

 

Ετούτα φέρνουν οι καιροί και οι κακοί οι χρόνοι,
να παίζει ο λύκος με τ’ αρνί κι ο κούκος με τ’ αηδόνι.
(Με πληροφορίες από: meteoclub.gr και emy.gr)


Περισσότερα από AgrinioStories

20 Αυγούστου 2026 | Μνήμη χρονολογίου

Άνοδος της θερμοκρασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *