Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσολογγίου

Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου:
«Όχι, δεν τον θέλουμε τέτοιο εκσυγχρονισμό»

«Σε  ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου Ι Π Μεσολογγίου γίνεται αναφορά στον “εκσυγχρονισμό του δήμου” και στις “περίεργες αντιστάσεις” με αφορμή την θέσπιση ξεχωριστών διευθύνσεων στη δομή του δήμου: α) πολιτικής προστασίας και β)εσωτερικού ελέγχου», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Μεσολογγίου.

Και συνεχίζει:

«Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του δήμου η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σαφώς και τάσσεται υπερ του εκσυγχρονισμού που θα στοχεύει όμως στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών , στην επίλυση προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή τους και στην ποιοτική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Όταν όμως η στόχευση του εκσυγχρονισμού είναι στο πως ο δήμος θα ευθυγραμμιστεί πιο πολύ με την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται (συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ανταποδοτικότητα, συνυπευθυνότητα, ΣΔΙΤ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.λ.π), και μάλιστα με διαδικασίες κραυγαλέα αντιδημοκρατικές, (αν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. θα διαπιστωσει πως προτάσεις που μειοψήφησαν χαρακτηρίζονται αποφάσεις ψηφισμένες ομόφωνα), τότε όχι, δεν τον θέλουμε τέτοιο εκσυγχρονισμό και δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σε αυτή μας την αντίδραση, αφού χρόνια τώρα και ενιαία σε όλους τους δήμους αυτές είναι οι ξεκάθαρα και σταθερά εκφρασμένες θέσεις μας.

»Όσον αφορά στα συγκεκριμένα θέματα των ξεχωριστών διευθύνσεων:

»α) Του εσωτερικού ελέγχου. Διαφωνούμε ριζικά γιατί κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει η σύσταση της διεύθυνσης, αλλά θα ελέγχει  ακόμη και την παραμικρή κίνηση, ενέργεια εργαζόμενου ή λαϊκής δημοτικής αρχής που θα ξεφεύγει από την κυβερνητική πολιτική.

»β) Της πολιτικής προστασίας, ο δήμος μας αντιμετωπίζει αρκετά και σοβαρά προβλήματα. Σεισμικότητας, αφού βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, πλημμυρών λόγω πολλών βροχοπτώσεων, γεωμορφολογίας του εδάφους και παρεμβάσεων, πυρκαγιών κ.λ.π.

»Αντί το κράτος να σκύψει να δώσει λύσεις στα προβλήματα, αντισεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια, κυρίως στα σχολεία, αντιπλημμυρικά έργα αντιπυρική θωράκιση, προτείνει υποχρεωτική σύσταση διεύθυνσης χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση. Τί θα λύσει η διεύθυνση; τι θα διευθύνει, το τίποτα; Η θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι βεβαίως πολιτική προστασία  αλλά με σχεδιασμό, προγραμματισμό, χρηματοδότηση, εκτέλεση έργων που φυσικά πρέπει να συντονίζει ένα υπουργείο και επιμέρους διευθύνσεις. Το άλογο πριν το κάρο· όχι ανάποδα.»

 

Φωτογραφία αρχείου

AgrinioStories