Αμφιλοχία – Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Προμήθεια και εγκατάσταση
υπόγειων κάδων απορριμμάτων
στο παραλιακό μέτωπο της Αμφιλοχίας

Ένα σημαντικό βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης της Αμφιλοχίας, πραγματοποιεί ο Δήμος Αμφιλοχίας με την προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Παράλληλα, καινούριοι κάδοι απορριμμάτων για τις ανάγκες των περαστικών έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της παραλίας.

Η σύμβαση με τον προμηθευτή  περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση εννέα κάδων, καθώς και τον ειδικό μηχανισμό που απαιτείται για την αποκομιδή τους. Ο κάθε υπόγειος κάδος δύναται να αντικαταστήσει 3 έως 4 κοινούς τροχήλατους κάδους, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χώρου και αποφυγή δυσοσμίας, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 178.000 ευρώ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρούμε στην προμήθεια και εγκατάσταση για πρώτη φορά υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην Αμφιλοχία, οι οποίοι θα προσφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά και αισθητικά οφέλη.Η Αμφιλοχία είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη που δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση. Οι υπόγειοι κάδοι αναβαθμίζουν αισθητικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα ενάντι των κλασσικών κάδων που θα αντικαταστήσουν»,δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.

 


AgrinioStories