Αμφιλοχία – Συναρπαστική μουσική βραδιά

Αμφιλοχία- Συναρπαστική μουσική βραδιά
στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία έζησε η πόλη της Αμφιλοχίας το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουλίου 2023, κινούμενη στο ρυθμό του 1ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας.

Οι τέσσερις Φιλαρμονικές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλπαρέλασαν στον παραλιακό δρόμο της πόλης, απευθύνοντας ένα μουσικό κάλεσμα στον κόσμο να τις ακολουθήσει στο Λιμάνι, όπου ακολούθησε η μεγάλη συναυλία.

 

 

 

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, με Αρχιμουσικό τον κ. Γιώργο Τσόγκα, η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, με Μαέστρο τον κ. Θεμιστοκλή Μεσσήνη και η Δημοτική Φιλαρμονική Ιερής Πόλης Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», με Αρχιμουσικό τον κ. Δημήτρη Τσιάντα, «άνοιξαν» το μουσικό πρόγραμμα παίζοντας γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

Στη συνέχεια, το λόγο είχε η τιμώμενη Φιλαρμονική του Φεστιβάλ, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με Αρχιμουσικό τον Πλωτάρχη Αντώνη Καραγουδάκη, η οποία παρουσίασε ένα ποικίλο και εντυπωσιακό ρεπερτόριο από έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών, ενθουσιάζοντας με τις ικανότητές των μελών της στη μουσική και το τραγούδι αλλά και με το μοναδικό και μεταδοτικό τους μπρίο.

 

 

 

 

 

Το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Αμφιλοχίας, έχοντας ως σκοπό του τη διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς των Φιλαρμονικών και την καλλιέργεια της μουσικής κουλτούρας, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό πολιτισμού και καλλιτεχνικής διεξόδου που θα προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία στους κατοίκους της πόλης και θα προσελκύει επισκέπτες σε αυτή. Η μεγάλη συμμετοχή,αλλά και το κέφι που προκάλεσε σε ολόκληρο το κοινό η παρουσία των μπαντών, αποτελούν ίσως την καλύτερη ένδειξη ότι ο νέος αυτός θεσμός έγινε αποδεκτός από την πόλη μας και θα επαναληφθεί!

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας Ζωή Ντρούτση, ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου Αμφιλοχίας και του ΚΕΚΑΔΑ, για τη συνεργασία στην υλοποίηση του Φεστιβάλ, τα Σώματα Ασφαλείας για την τήρηση της τάξης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας για την παραχώρηση του χώρου στο Λιμάνι.

 


AgrinioStories