Αμφιλοχία – Ο Ίναχος τίμησε τον Άγιο Ανδρέα – Ερημίτη

Η Δημοτική Ενότητα Ινάχου
τίμησε τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη

Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η Δημοτική Ενότητα Ινάχου τίμησε και φέτος τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη, με το καθιερωμένο εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2023,τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλκιοπούλων, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη σε κεντρικούς δρόμους της κοινότητας.

Τη λιτάνευση συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, μέλη του του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλωνκαι του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ακολούθησε παράσταση χορευτικώνσυγκροτημάτων των πολιτιστικών συλλόγωνστην πλατεία Χαλκιοπούλων, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα.

Το εορταστικό διήμερο συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα 16 Μαΐου 2023,με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέατου Ερημίτη στην Καλάνακαι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή «Αγραπιδούλα», οι οποίες περιλάμβανανπαραδοσιακό γλέντι και χορό με προσφορά φαγητού προς όλους.

Το παρών στο εορταστικό διήμερο έδωσαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Χαλκιοπούλων Βασίλης Ταλιούρας, βουλευτές του νομού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων, καθώς και πολιτευτές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories