Αμφιλοχία – Δράσεις του ΚΚ Αμφιλοχίας σε σχολεία της περιοχής

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις
του Κέντρου Κοινότητας Αμφιλοχίας
σε σχολεία της περιοχής

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας πραγματοποίησε δεκάδες επιτυχημένες εκδηλώσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχοεκπαιδευτικών δράσεωνγια το σχολικό έτος 2022-2023 που υλοποιήσαν η ψυχολόγος Βάσω Σουλτάνη και η κοινωνική λειτουργός Παρασκευή Τσιλίκη.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος των τριών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αμφιλοχίας τον Απρίλιο του 2022, συστάθηκε Σχολή Γονέων, η οποία ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της τον περασμένο Δεκέμβριο. Στις δέκα τρίωρες συναντήσεις που έλαβαν χώρα, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσα σε κλίμα απόλυτης εχεμύθειας, εμπιστοσύνηςκαι σεβασμού θέματα που τους αφορούσαν.

Από το Νοέμβριο του 2022 έως και τον Απρίλιο του 2023 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας ο κύκλος ψυχοεκπαιδευτικών δράσεων βιωματικού χαρακτήρα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στο Σχολείο», κατόπιν αιτήματος της Διευθύντριας κας Αναστασίας Καραγιάννη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις δίωρες συναντήσεις σε 15πενθήμερη βάση με κάθε τμήμα και των τριών τάξεων ξεχωριστά, στις οποίες οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαπραγματευτούνδύσκολα θέματα που δύνανται να συναντήσουν στα σχολικά τους χρόνια, όπως την επιθετική-παραβατική συμπεριφορά στο σχολικό πλαίσιο, τον σχολικό εκφοβισμό σε όλες του τις μορφές, τη σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση και τα στερεότυπα φύλου.

Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας πραγματοποίησε και μεμονωμένες ενημερωτικές δράσεις ανά σχολείο.

Έτσι, το Νοέμβριο του 2022, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στοΓενικό Λύκειο Αμφιλοχίας, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Νάκου, με θέμα «Συντονισμός Επιμορφωτικής Ομάδας Εκπαιδευτικών». Στη δίωρη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με το ρόλο τον οποίο εκπληρώνουνεντός του σχολικού πλαισίου.

Το Μάιο του 2023, πραγματοποιήθηκαν τρεις δίωρες συναντήσεις με κάθε τάξη του Γυμνασίου Λουτρού, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή κ. Ευστάθιου Κουρέλη, με θέμα «ΗΧρήση του Διαδικτύου – Οφέλη και Κίνδυνοι».

Τέλος, κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κεχρινιάς, κ. Δημήτρη Σακισλίδη, πραγματοποιήθηκαν δύο ψυχοεκπαιδευτικές – βιωματικές δράσεις για γονείς και μαθητές με, η μία με θέμα «Ο ρόλος της Οικογένειας στην Ανάπτυξη της Ψηφιακής Κουλτούρας» και η άλλη ειδικά για μαθητές της έκτης τάξης και θέμα «Η Μετάβαση από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο».

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας, το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020, θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά τις διευρυμένες δράσεις προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αξιοποιώντας το επιστημονικό του προσωπικό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της σχολικής κοινότητας.


AgrinioStories