10 Δεκεμβρίου 2022

Αιτωλ/νία – Με το ράβε-ξήλωνε διαλύουν τα νοσοκομεία

Με το ράβε-ξήλωνε, αντί προσλήψεων διαλύουν
και τα δύο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας (και όχι μόνο).

  • Ανακοίνωση Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών

Το ότι η κυβέρνηση δεν είναι πολύ υπέρ του ΕΣΥ το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό. Το έκαναν σαφές και με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, που εισάγουν ιδιώτες εντός των νοσοκομείων. Το ότι όμως η κυβέρνηση και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα έδειχνε τέτοια ανικανότητα στη διαχείριση –που να είναι σε ένα συνεχές ράβε – ξήλωνε, χωρίς καμία λογική – δεν είναι εύκολο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Καρδιολόγος από το (υποστελεχωμένο) Γ.Ν. Αγρινίου αποσπάται στη Ζάκυνθο (καλοκαίρι γαρ) με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες οι εφημερίες στο Γ.Ν. Αγρινίου. Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής παραιτείται. Καρδιολόγος από το Γ.Ν. Μεσολογγίου καλείται – ενώ βρίσκεται σε άδεια να εφημερεύσει στο Γ.Ν. Αγρινίου. Και για να κλείσουν οι φοβεροί χειρισμοί, λίγες μέρες μετά καρδιολόγος από το Γ.Ν. Μεσολογγίου παίρνει εντολή να καλύψει 3 εφημερίες στο Γ.Ν. Αγρινίου.

Επειδή οριακά βγαίνουν οι εφημερίες στο Γ.Ν. Μεσολογγίου, αυτό σημαίνει ότι θα κλείνει η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου. Δηλαδή το κενό μεταφέρθηκε από το Γ.Ν. Αγρινίου στο Γ.Ν. Μεσολογγίου. Το πόσο επισφαλής είναι η εφημερία χωρίς καρδιολόγο δε χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε. Το ότι οι περιώνυμες προσλήψεις και η προκήρυξή τους  αγνοούνται από το Μάρτιο, ενώ έχει φτάσει μέσα Ιουλίου δείχνει τις πραγματικές τους προθέσεις.

Kαι επειδή θα ακούσουμε και για τους γιατρούς που «δεν πάνε» στις προκηρύξεις, αναρωτιόμαστε ειλικρινά ποιος εργαζόμενος θα επέλεγε μια τέτοια θέση όταν βλέπει αυτή τη μεταχείριση.

Απαιτούμε την ακύρωση της εντολής μετακίνησης καρδιολόγων από την καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου προς  το Γ.Ν. Αγρινίου, όταν ούτε καν σε προκήρυξη για επικουρικό καρδιολόγο δεν έχουν προχωρήσει…

 


AgrinioStories

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη με την άποψη του agrinioStories