Αγρίνιο – Ψήφισμα για τα Τέμπη με πρωτοβουλία της «Συμμαχίας»

Ψήφισμα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών
που πρότεινε η Συμμαχία Πολιτών
ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την 3η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου που έγινε στις 29 Μαρτίου 2023 πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυο ημέρες μετά στις 31 Μαρτίου 2023 αποστείλαμε το κείμενο του ψηφίσματος ηλεκτρονικά στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Επικεφαλής των παρατάξεων.

Επειδή η έκδοση ψηφίσματος δεν προχώρησε και επειδή πιστεύουμε ότι το θέμα παραμένει πάντα επίκαιρο για την κοινωνία, όσο τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και απειλούν την ζωή όλων μας, επαναφέραμε το θέμα κατά την τελευταία 6η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 26 Ιουνίου 2023.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ενέκρινε την πρόταση μας και εξέδωσε το ψήφισμα που ακολουθεί.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου κατά την 6η/2023 τακτική συνεδρίασή του που διεξήχθη δια ζώσης την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 (επί παρόντων 28 Δημοτικών Συμβούλων) έλαβε το κάτωθι ψήφισμα: (Απείχαν ο κ. Παπανικολάου Τ. και Τηλιγάδας Ε.)

Στις 28-2-2023 η Ελλάδα ολόκληρη συγκλονίστηκε από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. 57 αθώοι συνάνθρωποι μας, έχασαν άδικα τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν. Οι περισσότεροι ήταν νέα παιδιά πάνω στο άνθος της ζωής τους και ο ανείπωτος πόνος των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους άγγιξε βαθιά την ψυχή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας.

Μια εθνική τραγωδία που στη συνείδηση του λαού δεν καταγράφηκε ως ένα ακόμη δυστύχημα από ανθρώπινο λάθος, αλλά ως ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα του Ελληνικού κράτους με θύματα τα ίδια του τα παιδιά. Γι’ αυτό και όλοι οι Έλληνες, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι με μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα, όπως και στο Αγρίνιο, έβγαλαν από μέσα τους τον πόνο, τη θλίψη και την οργή τους και βροντοφώναξαν ποτέ ξανά.

Μετά και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κυβέρνηση θεωρούμε χρέος μας να επαναφέρουμε το θέμα στο προσκήνιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου εκφράζοντας όσα αισθάνονται οι συνδημότες μας όπως και όλοι οι Έλληνες στέκεται δίπλα τους και αγωνίζεται μαζί τους:

Για να υπάρξει κάθαρση με την πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία όλων των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Για να αποκαλυφθούν και να μη συγκαλυφθούν οι βαρύτατες πολιτικές κυβερνητικές ευθύνες.

Για να μην αποσιωπηθούν οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια για αυτό το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος των παιδιών μας.

Για να δημιουργηθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι απαραίτητες υποδομές στο δίκτυο των σιδηροδρόμων της χώρας και να υπάρξουν και να λειτουργούν όλες οι σύγχρονες και αναγκαίες δικλείδες ασφαλείας ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται χωρίς κινδύνους για τη ζωή μας.

Για να πάψουμε κάποτε σε αυτή τη χώρα να αισθανόμαστε ότι ζούμε γιατί απλά σταθήκαμε τυχεροί μέχρι τώρα…

 


AgrinioStories