Αγρίνιο – Ολοκληρώθηκαν τα «Λαζάρια» στη Ματαράγκα

Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων
και παρουσία πλήθους κόσμου
ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα
των Επετειακών  και Ιστορικών  Εκδηλώσεων
«Λαζάρια 2023» στη Ματαράγκα

Την Παρασκευή έκαναν παρέλαση οι  Λαζαράδες,χορευτικά τμήματα, ιππείς  οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.
Στις εκδηλώσειςσυμμετείχαν oΕκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου Θεσσαλίας, o Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «Ορφέας Αττικής», o Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», to  Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, το Χορευτικό Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας και το Τμήμα μικρών Λαζαράδων Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που μετείχαν στις εκδηλώσεις : «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους υπερήφανους κατοίκους της Μακρυνείας και η πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κρατάτε ζωντανή τη μνήμη».

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κοινότητα Ματαράγκας  και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαραγκας. Παρόντες οι  βουλευτές  Μ.Σαλμάς , Κ.Καραγκούνης, Σπ. Λιβανός , ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μ.Παπαγεωργίου, Θ.Γρίβας, Μ.Σκορδόπουλος, Κ.Ζώης, Π.Μαρνέζος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

 

 

 

 


AgrinioStories