Αγρίνιο – Με επιτυχία το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Με επιτυχία
το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»
την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου, διοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Η μεγάλη αθλητική γιορτή που διοργανώθηκε για 6η φορά, φέτος στήριξε και ενίσχυσε το έργο της «Ανεμώνης» του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Αιτωλ/νίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα δίχως συναγωνιστικό χαρακτήρα, διανύοντας μια διαδρομή στο κέντρο του Αγρινίου, είτε ποδηλατώντας, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας. Πριν την έναρξη του αγώνα έλαβαν χώρα ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά από την ακαδημία Στίβου της ΓΕΑ υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας Θέμη Μπάδα, ενώ η υπεύθυνη των τμημάτων Zumba και Aerombic του συλλόγου Ασπασία Κρικώνη, ανέλαβε την προθέρμανση του κοινού.

Την εκκίνηση για τους ποδηλάτες έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Πρόεδρος της «Ανεμώνης» Νίκη Πατσουράκη, ενώ την αντίστοιχη εκκίνηση για τους δρομείς και βαδιστές, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι βάσει των ηλεκτρονικών εγγραφών (οι οποίες αποτέλεσαν σχεδόν το 1/3 του συνόλου) τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ειδικότερα, πέραν της αύξησης των συμμετοχών στεκόμαστε στο γεγονός ότι φέτος είχαμε 48% νέες εγγραφές, ενώ στο σύνολο των αγωνιζόμενων το 58% είναι ανήλικοι και το 42% ενήλικες! Τα συγκεκριμένα στοιχεία μας στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», ενώ παράλληλα μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάδειξή του.

Η διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμο Αγρινίου), τους εθελοντές, την Τροχαία Αγρινίου και το μεγάλο χορηγό (art4buildings), διότι άπαντες συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα.

 

 


AgrinioStories