5 Οκτωβρίου 2022

Αγρίνιο – Η Ελληνική βραδιά άνοιξε το φεστιβάλ

Η Ελληνική βραδιά άνοιξε το Διεθνές Φεστιβάλ
Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο

Με τη ζεστή συμμετοχή του κοινού  πραγματοποιήθηκε η Ελληνική βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της πόλης μας.

 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού  κ. Μαρία Παπαγεωργίου – Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Θεοφάνης Τσιάμης

 

Ο «Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων»  με αφορμή τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή τιμητικά, άνοιξε την εκδήλωση  και ακολούθησαν το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και οι σύλλογοι: «Το Χοροστάσι», «Οι Ρίζες», «Οι Μερακλήδες», Παγκρήτιος, Αγραφιώτες Σαρακατσάνοι, Οι Ρουμελιώτες,  «Η Ρούμελη»,  «Ο Ζορμπάς», «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» , «Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Σταυραετοί των Αγράφων», «Τα Μανουσάκια».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  κ. Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε :«Με μεγάλη χαρά διοργανώνουμε ξανά το Φεστιβάλ  και ευχαριστούμε όλους τους υπέροχους χορευτές που συμμετέχουν και μας παρασύρουν  στο ρυθμό τους. Τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης μας αποδεικνύονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας και τους ευχαριστούμε για τη μοναδική βραδιά που μας χαρίζουν. Άλλωστε,  το Αγρίνιο έχει αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση».

 

Χορευτικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου

 

Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου

 

«Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι»

 

«Οι Μερακλήδες»

 

Μικρασιάτες Πρόσφυγες

 

«Οι Ρίζες»

 

Οι Ρουμελιώτες,

 

Παγκρήτιος

 

«Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς»

 

Ο Πιστικός

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων

 

«Σταυραετοί των Αγράφων»

 

«Τα Μανουσάκια».

 

«Το Χοροστάσι»

 

«Ο Ζορμπάς»,

 

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεοφάνης Τσιάμης ενώ στις εκδηλώσεις πολύτιμη βοήθεια η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

 


agriniostories