Αγρίνιο – Δράσεις ενημέρωσης σε θέματα βίας

Δήμος Αγρινίου: Δράσεις ενημέρωσης
και ευαισθητοποίησης μαθητών για θέματα βίας

 

Ενημερωτικές συναντήσεις με σχολεία της ευρύτερης περιοχής
είχαν τα στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου

Οι εργαζόμενοι του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών είχαν μια δημιουργική συνάντηση με τους μαθητές/τριες του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου. Στο πλαίσιο της  δράσης, οι μαθητές/τριες, που συμμετέχουν στη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου, έθεσαν ερωτήματα  σχετικά με τη λειτουργία και το έργο της δομής. Η συνέντευξη αυτή θα συμπεριληφθεί στη σχολική  εφημερίδα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της έμφυλης βίας.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπόκα, έκανε μια σύντομη αναφορά στη βία και τη γυναικεία κακοποίηση και επισήμανε το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Ξενώνας  στην προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Αστακού. Η Αντιδήμαρχος, κα Μπόκα Γεωργία, υποδέχτηκε και καλωσόρισε το μαθητικό κοινό, τονίζοντας το έργο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αγρινίου, που έχει στόχο τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, καθώς και την ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

 

 

Ο Κοινωνικός Λειτουργός και η Ψυχολόγος του Ξενώνα παρουσίασαν, με βιωματικό τρόπο, τις μορφές της έμφυλης βίας και μέσα από γόνιμο διάλογο, «γκρέμισαν» τα στερεότυπα, που αναπαράγουν τη βία και την ανισότητα των φύλων.

Στη συνέχεια το προσωπικό των Δομών Αστέγων Δήμου Αγρινίου παρουσίασε το πρόβλημα της Αστεγίας, που αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα, μέσα από τον λόγο και την εικόνα, ώστε τα νέα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να συμπράξουν στη στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Τέλος  παρουσιάστηκε το έργο της υπηρεσίας  Streetworkκαι αναλύθηκαν οι μορφές και οι αιτίες της αστεγίας.

 

Διαβάστε περισσότερα
με click στο Posted in Αγρίνιο