Αγρίνιο – Δωρεά απινιδωτή στο ΙΣΑ από Μαρία Σαλμά

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023
πραγματοποιήθηκε συνάντηση
του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου
με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας
κα. Σαλμά Μαρία στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Σαλμά Μαρία παρέδωσε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Αγραφιώτη Γεώργιο, παρόντων και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας με την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ ο απινιδωτής και να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης αλλά εάν αυτό συμβεί να υπάρχει η δυνατότητα με την χρήση του απινιδωτή να σωθεί.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς όπως ανέφερε «Ο Σύλλογος μας δέχτηκε μια γενναιόδωρη δωρεά μεγίστης σημασίας και η κίνηση αυτή συμβάλλει στην υλοποίηση του σκοπού του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου που δεν είναι άλλος από την διαφύλαξη της υγείας των συνανθρώπων μας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας».

Ο αυτόματος απινιδωτής είναι μια συσκευή που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης (ηλεκτροσόκ) στην καρδιά για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή. Είναι κατάλληλος για ενήλικες και παιδιά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μη ιατρικό προσωπικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου θα τοποθετήσει τον απινιδωτή σε προσβάσιμο σημείο και παράλληλα θα προχωρήσει στην εκπαίδευση τόσο του προσωπικού του Ι.Σ.Α όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο τον απινιδωτή όσο και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους συμπολίτες μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη Νεκτάριο και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Σαλμά Μαρία η οποία είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει το έργο του Ιατρικού Συλλόγου όποτε και όταν χρειαστεί.

 


AgrinioStories