Αγρίνιο 21/7 – 1st Panetoliko Mountain Rail Run

1st Panetoliko Mountain Rail Run

Πεντάκορφο, Άγιος Βλάσης | Κυριακή 21 Ιουλίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου
συναντήθηκε με τους διοργανωτές Πολιτιστικούς Συλλόγους
Αγίου Βλασίου, Πεντάκορφου, Χαράστης
και Περιβαλλοντικό Χούνης,

Με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου
και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αγίου Βλασίου, Πεντακόρφου, Χαράστης και Περιβαλλοντικός Χούνης ,με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου, προκηρύσσουν το 1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN που πρόκειται να διεξαχθεί την 21/07/24 και πρωινές ώρες στις Τ.Κ. Αγίου Βλασίου και Πεντακόρφου.

 

 

Συγκεκριμένα οι τέσσερις (4) σύλλογοι, ως συν διοργανωτές, υπόσχονται μια νέα εμπειρία προς το δρομικό κοινό στο βουνό ορόσημο της περιοχής μας , το Παναιτωλικό με δύο (2) ξεχωριστές διαδρομές των 13 και 7 χιλιομέτρων, σε χωμάτινο δρόμο με τεχνικά και φυσικά μονοπάτια με μέγιστο υψόμετρο τα 1400 μέτρα. Μέσω της διοργάνωσης και της διάσχισης των μονοπατιών επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε ένα σπάνιο φυσικό τοπίο , προστατευμένο από το δίκτυο Natura, το οποίο με σεβασμό μας καλεί να το γνωρίσουμε. Ανέγγιχτη ομορφιά με ελατοσκεπείς πλαγιές, πλατανόδετα ρέματα με άγρια νερά, αλπικές βουνοκορφές και εντυπωσιακοί καταρράκτες , αλληλοσυμπληρώνονται χαρίζοντας ξεχωριστές εικόνες στους δρομείς.

21 Ιουλίου 2024

13 km ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ – ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ 09:00

Περιγραφή διαδρομής: Απόσταση 13 χιλιόμετρα με σημείο εκκίνησης την Τ.Κ. Πεντακόρφου και τερματισμό την Τ.Κ. Αγίου Βλασίου-πλατεία. Αφετηρία πλατεία Σχίζα, ακολουθούμε τον ασφάλτινο δρόμο προς Αγία Παρασκευή για 1 χιλιόμετρο. Διασχίζουμε το πρώτο γεφύρι και εν συνεχεία κινούμαστε για 300 μέτρα σε τσιμεντένια οδό έως το εκκλησάκι της Αγία Παρασκευής. Ακολουθούμε το μονοπάτι του ποταμού Ζέρβα όπου διασχίζουμε 2 συνεχόμενα γεφύρια για να επιστρέψουμε σε χωμάτινή οδό. Συνεχίζουμε την ανοδική πορεία για 300 μέτρα και στρίβουμε δεξιά για το μονοπάτι προς Κυνηγού πάνω από τον καταρράκτη Σεπετού. (Πρώτο σημείο ανεφοδιασμού).Απο εκεί μονοπάτι με χωμάτινο και πέτρινο τερέν έως τα 1450 μέτρα θέση Κυνηγός.(δεύτερο σημείο ανεφοδιασμού). Στην συνέχεια χωμάτινη οδό για 4,5 χιλιόμετρα . (τρίτο σημείο ανεφοδιασμού, ταύτιση με την 2η διαδρομή). Είσοδος σε μονοπάτι μέχρι την κάθετη σύνδεση με το μονοπάτι του Προφήτη Ηλία. Εν συνεχεία κατηφορικό μονοπάτι οπού διασχίζει την κοινότητα του Αγίου Βλασίου μέχρι την κεντρική πλατεία, επι της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου.

 

 

7 km ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ 09:30

Περιγραφή διαδρομής: Απόσταση 7 χιλιομέτρων, κυκλική διαδρομή με σημείο εκκίνησης και τερματισμό την Τ.Κ. Αγίου Βλασίου-πλατεία. Αφετηρία πλατεία κινούμαστε επι της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου για 350 μέτρα προς Αγρίνιο και εν συνεχεία αριστερά προς Κατασκηνώσεις. Ακολουθούμε τον υφιστάμενο δρόμο και στρίβουμε δεξιά για Τ.Κ.Σταυροχωρίου οπού συναντάμε χωμάτινο τερέν. Διατηρώντας την ίδια πορεία φθάνουμε στο 3ο χιλιόμετρο όπου στρίβουμε αριστερά σε μονοπάτι.( σημείο ανεφοδιασμού-ταύτιση με την πρώτη διαδρομή) .Συνεχίζουμε μέχρι την κάθετη σύνδεση του μονοπατιού του Προφήτη Ηλία και εν συνεχεία κατηφορικό μονοπάτι οπού διασχίζει την κοινότητα του Αγίου Βλασίου μέχρι την κεντρική πλατεία, επι της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου.

 • Είδος αγώνα : Τρέξιμο ή δυμανικό βάδην , σε ορεινό τοπίο. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν και ατομικού εξοπλισμού τροφοδοσίας-υδροδοσίας.
 • Υψομετρική διαφορά 900 μέτρα για την διαδρομή των 13 km και 350 για την διαδρομή των 7 χιλιομέτρων.
 • Ώρα προσέλευσης : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης το αργότερο 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.
 • Σημεία υδροδότησης : Ως ορίζονται στην περιγραφή των διαδρομών όπου θα πλαισιώνονται και με ισοτονικά ποτά καθώς και στις πηγές που συναντάνε οι αθλητές, με το φυσικό νερό του Παναιτωλικού μας!
 • Μεταφορά αθλητών : Οι αθλητές του αγώνα θα έχουν την δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορεία που θα έχει μισθώσει ο Δήμος Αγρινίου, από και προς την πόλη του Αγρινίου, με ώρα αναχώρησης 07:00 και για τους δυο αγώνες. Εν συνεχεία μετα το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσουν ανάλογο αντίστροφο δρομολόγιο.
 • Διαμονή αθλητών : Οι αθλητές που θα μετακινηθούν από απόσταση και χρήζουν καταλύματος υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε παραδοσιακούς ξενώνες της περιοχής . Επίσης ο εσωτερικός χώρος του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου καθώς και του δημοτικού σχολείου Πεντακόρφου θα διατίθεται για την διαμονή, εφόσον υφίσταται ο απαραίτητος ατομικός εξοπλισμός νυχτερινής διαβίωσης.
 • Παραλαβή αθλητικού υλικού : Η παράδοση των αριθμών συμμετοχής καθώς και δυνατότητα νέων εγγραφών θα πραγματοποιούνται στις γραμματείες των αγώνων , μέχρι και 30 λεπτά πριν την έναρξη τους.
 • Δικαίωμα συμμετοχής : Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αθλητές και αθλούμενοι από ηλικία 18 ετών και άνω στον αγώνα των 13 km και στον αγώνα των 7 km όσοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 15. Για τους ανήλικους κατά την εγγραφή να αποστέλλεται υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα για την συγκατάθεση συμμετοχής στον αγώνα στο σχετικό email επικοινωνίας ή να προσκομίζεται στην γραμματεία του αγώνα πριν την έναρξη.

 

 

Παροχές προς τους Αθλητές :

 • Δωρεάν μετακίνηση
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι dry fit
 • Μεταγωνιστικό γεύμα
 • Τσάντα με τοπικά προϊόντα και έντυπο ενημερωτικό υλικό
 • Μετάλλιο αγώνα

Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με την χρήση chip που θα δοθούν πριν τον αγώνα μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής.

Κόστος εγγραφής : To κόστος εγγραφής και για τους δύο αγώνες ανέρχεται στα 10 ευρώ και καταβάλλεται στον παρακάτω λογαριασμό : ΙΒΑΝ GR6901712640006264163515741, Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα “Περιβαλλοντικός σύλλογος Χούνης” με τα στοιχεία του καταθέτη.

Τρόποι εγγραφής

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται on line στον παρακάτω σύνδεσμο, με καταχώρηση στα Ελληνικά και κεφαλαία με μέγιστο όριο τους εκατό (100) δρομείς σε κάθε αγώνα : https://pedakorfo.gr/panetoliko-mountain-trail-run/

Ιατρική εξέταση

Σε κάθε περίπτωση ,όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ο,τι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια , που θα συμμετέχουν στα 13,000 & 7,000 αφού όλοι οι συμμετέχοντες/χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη, ως ορίζεται και στην προκήρυξη του αγώνα. Ιατρική κάλυψη: Ως ορίζεται στην προκήρυξη του αγώνα.

Βραβεύσεις

Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και κύπελλα στις τρείς (3) πρώτες γυναίκες και άνδρες και των δυο αγώνων, ως επίσης και δώρα.

 • Facebook: Panetoliko Mountain Trail Run
 • Instagram: panetoliko_trailrun
 • Διοργανωτές-Επικοινωνία : email : panetolikotrailrun@gmail.com

Διοργάνωση

Πολιτιστικό σύλλογο Αγιοβλασιτών Τριχωνίδας ” ο Άγιος Βλάσιος” τηλ. 6944621065
Πολιτιστικό σύλλογο Πεντακόρφου “Οι Άγιοι Ταξιάρχες ” τηλ. 6975635223
Περιβαλλοντικός σύλλογος ” Η Χούνη” τηλ. 6942535551
Πολιτιστικός σύλλογος Απανταχού Χαραστιωτών “Παναγιά Πολυσποριτισα” τηλ. 6974305375

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *