Αγρίνιο – Διήμερο Εργαστήρι Σεναρίου

Διήμερο Εργαστήρι Σεναρίου
στο Αγρίνιο από τον σεναριογράφο Γιάννη Βολιώτη,
με συμμετοχή στα σήριαλ “Σασμός” και “Παραλία”

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: Οι Μονόλογοι της Λήδας σε συνεργασία με το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου και τον διευθυντή του Λίνο Υφαντή, πραγματοποιεί δωρεάν 2 ήμερο εργαστήρι σεναρίου με τον Γιάννη Βολιώτη! Μέσα από ένα workshop, διάρκειας 2 ημερών, θα μας δείξει πως γεννιέται η μεγάλη δύναμη της εικόνας μέσα από τον λόγο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το σύγχρονο σινεμά και τα τηλεοπτικά σήριαλ και επιθυμούν να μυηθούν στην συγγραφή σεναρίων, αλλά και να καλύψει απόλυτα όσους έχουν κάποιες γνώσεις και επιθυμούν να εμβαθύνουν περισσότερο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη του σεναρίου με μια εισαγωγή και ανάλυσή του, ως ένα ειδικό μέρος γραπτού λόγου και τις διαφορές του από τα άλλα λογοτεχνικά είδη.

Από την κεντρική ιδέα, το treatment και το script outline μέχρι το τελικό σενάριο, θα παρουσιαστούν τα στάδια επεξεργασίας ενός σεναρίου και η βασική δομή τους ανάλογα με τη διάρκεια (μικρού, μεγάλου μήκους ταινία, ή τηλεοπτικό επεισόδιο) η ανάπτυξη χαρακτήρων, δράσης, πλοκής και διαλόγων. Θα γίνει επίσης αναφορά σε διάφορα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά είδη και διαφορετικούς τρόπους αφήγησης.

Βιογραφικό:

Ο Γιάννης Βολιώτης είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός, απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Έχοντας δουλέψει από το 2005 ως σκηνοθέτης, μοντέρ και παραγωγός, στο χώρο της διαφήμισης, της τηλεόρασης και του θεάτρου, τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή σεναρίου, έχοντας συμμετάσχει σε σεναριακές ομάδες τηλεοπτικών σειρών, όπως “Η Παραλία”, “Σασμός”, “Έξαψη”, “Στοργή”.

Από φέτος θα είναι κριτής στο τμήμα «Καλύτερου Σεναρίου» του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ: Οι Μονόλογοι της Λήδας.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (2 και 3 Δεκεμβρίου) και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://forms.gle/kEJ7LPgp73ZrYiJ86. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας:

Έναρξη: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 18.00 σε αίθουσα διδασκαλίας του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου.

 

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στο ΑΓΡΙΝΙΟ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Αγρίνιο