10 Ιουνίου 2023

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών: «Ας τολμήσουμε…»

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών
Ανεξάρτητο Μέτωπο: «Δύναμη Ανατροπής»
«Κόντρα στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό
και τον υπηρεσιακό δαρβινισμό!»

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ως γνωστόν πραγαμτοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε δύο εκλογικά κέντρα: στο Αγρίνιο, στον Παλαιό σταθμό του τρένου και στην Αμφιλοχία και σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας από τις 11:00 πμ έως 18:00 μμ.

Μία από τις υποψήφιες παρατάξης που θα διεκδικήσει την εκλογή της και σε αυτή την διαδιακασία είναι και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ – «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», η οποία σε ανακοίνωσή της με τίτλο «αντί… προεκλογικής ανακοίνωσης» μεταξά άλλων αναφέρει:

«Το σύστημα καταπνίγει όποια καλοπροαίρετη φωνή, όσων διαδηλώνουν σήμερα. Αλλά το ποτάμι της οργής δεν θα μπορέσουν να το σταματήσουν.
Όταν αντιδράσαμε μαζικά και ενωτικά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα τα πήραν πίσω. Τώρα έρχονται με νέα μάσκα, θεωρώντας ότι έχουμε παραδοθεί. Θα γελαστούν και τούτη τη φορά όσο και να φαίνεται για μερικούς ακατόρθωτο… Η ιστορία δεν κάνει λάθη. Η αγωνιστική πτέρυγα του κλάδου δεν θα παραδοθεί, όπως συνθηκολόγησαν κάποια άλλοι.

[…]

Πρέπει να ξεπεράσουμε τις δικαιολογημένες ενστάσεις για την αναποτελεσματικότητα, σήμερα του κομματικού συνδικαλισμού και να συμμετάσχουμε στις εκλογές στις 28-3-2023, για να δώσουμε ένα άλλο μήνυμα στο αποτέλεσμα, ότι δηλαδή δεν είμαστε δεδομένοι. Ότι η σωστή πλευρά της εκπαιδευτικής ιστορίας είναι ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την ενιαία δημόσια εκπαίδευση (με πολυτεχνικά χαρακτηριστικά), για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Οφείλουμε να ανατρέψουμε το νεοπαραγοντισμό, που μας προσβάλει και υβρίζει την ιστορία του κλάδου.

Η αποχή των συναδέλφωΑντι προεκλογικής ανακοίνωσης (ΝΟ2) ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΛΜΕ 2023ν από την κάλπη τούτη τη φορά, θα επιτρέψει να αλωνίζουν όλοι αυτοί οι παραγοντίσκοι καλοθελητάδες των μηχανισμών των κομμάτων εξουσίας και της διοίκησης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Τρίτης 28-3-2023 πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο ψηφοδέλτιο της ΑΕΚ – ΑΜ. Στην αγωνιστική πτέρυγα του κλάδου,  που σηκώνει το βάρος ενάντια στον αυταρχισμό της Κεραμέως, της Θατσερικής πολιτικής στην εκπαίδευση της  κυβέρνησης της ΝΔ, όπου στην ΕΛΜΕ –ΟΛΜΕ στηρίζουν οι ηγεσίες της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ.»

Δείτε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ και ΕΔΩ το ψηφοδέλτιο

 


AgrinioStories